Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carina Berg i tårar efter sonen Holgers markering

08 dec, 2021 
AvJessica Rådne
Fotograftt
carina berg
Under en familjepromenad markerade Carina Bergs 11-åriga son Holger mot henne så kraftfullt att bara tanken på incidenten nu får henne att börja gråta.
Annons
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barnBrand logo
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

Tidigare i år blev Carina Berg, 43, efter många försök mamma för tredje gången. Hennes och maken Eriks, 32, fertilitetskamp har tv-tittarna kunnat följa i Kanal 5:s dokumentärserie Var fan är storken?.

Carina och Eriks nyaste familjetillskott heter Juno. De har även sonen Otto, 2, ihop, och Carina delar sonen Holger, 11, med sin ex-make Kristian Luuk.

erik och carina berg
Erik och Carina Berg gifte sig 2018. Paret har två barn ihop.

Nu öppnar Carina upp om känslorna som sköljde över henne när Holger nyligen gjorde klart att han har blivit en stor pojke.

Carina Berg börjar gråta i podcast

carolina gynning och carina berg 2008
Carina Berg och Carolina Gynning har en lång vänskap i ryggen, här fotograferades de ihop 2008.

Det är i podcasten Gynning & Berg som Carina berättar för sin parhäst Carolina Gynning om sonens markering.

Annons

– Jag är lite ledsen idag, förklarar Carina.

–Det hände en grej för två dagar sedan när vi allihopa skulle gå ut på stan och handla med familjen, alla småbarn och Holger och jag och Erik, fortsätter hon.

– Jag hade Juno i sele och Erik drog Otto i vagnen och så gick Holger med mig, och så försökte jag ta Holgers hand som jag alltid gör. Jag håller alltid honom i handen när vi är ute och går, det gör man ju med sina barn…, säger Carina innan det brister för henne.

– Och han drar undan handen…, förklarar hon. Nu börjar jag grina…

Snyftande fortsätter Carina att berätta om händelsen.

– ...och så tittade han på mig och så sa han ”Mamma jag är stor nu”. Och det var både fint och jobbigt på samma gång, jag vill inte att han ska bli stor, säger Carina till Carolina Gynning.

Carolina Gynnings teori om sonens agerande

Carolina Gynning som själv har tre barn med två olika män flikar in att det är gulligt att Carina gråter.

Annons

– Jag förstår exakt den där känslan. Du och jag har båda börjat om och fått en ny kull, då är det på något sätt som att de är så himla stora de andra, och de här nya barnen är så himla små. Då blir det också en sådan himla kontrast. Innan hade du bara Holger att jämföra med men nu blir han så jäkla stor, eller hur?, säger Carolina till Carina Berg.

– Jag vet, svarar Carina. Det är som i den fina Abba-låten Slipping through my fingers som Niklas Strömstedt översatte när de skulle sätta upp Mamma Mia i Sverige, Hur fångar man en solkatt? Det är så det känns med dessa pre-teens-barn. Det känns som att försöka fånga en solkatt, han är där men jag får inte tag på honom riktigt. Jag varken kan eller får eller bör hålla fast honom.

Smög tillbaka sin hand

Carina förklarar att det tycktes som om Holger förstod hennes reaktion på att han inte ville hålla handen längre.

– Han såg också så himla snäll och förstående ut, han la huvudet på sne och försökte säga det så snällt som han kunde, såhär ”Mamma, jag älskar dig men jag är STOR nu och jag vill inte gå här och hålla dig i handen!”

– Men vet du vad jag gjorde, säger Carina. Sedan gick det en halvtimme och det var lite grann som att han hade glömt bort sig så då smög jag dit handen igen och då plötsligt så tog han den lite av gammal vana. Så gick vi en liten stund och så höll jag andan och tänkte att det här kanske är sista gången.

Lyssna på hela avsnittet Stäng av tjejen! av podcasten Gynning & Berg där poddar finns.

Annons