Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Carina Berg och Carolina Gynning om att vara småbarnsmammor vid 40+

19 mar, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
FotografInstagram
Carolina Gynning & Berg om att vara vara småbarnsmammor (igen!) vid 40+
Både Carolina Gynning och Carina Berg hade svårt att bli gravida igen när de passerat 40, och vägen mot graviditeterna kantades av flera missfall. Men nu är lyckan total när Berg är nyförlöst och Gynning väntas föda i slutet på juni. Nu öppnar de upp om tankarna vad gäller att vara småbarnsmammor igen!
Annons
Hör Gynning och Berg avslöja könet på bebisarna i sin podcastBrand logo
Hör Gynning och Berg avslöja könet på bebisarna i sin podcast

Bara härom veckan fick Carina Berg sitt tredje barn, och sitt andra med fotbolls-maken Erik Berg. Lilla dottern Juno kom ut välskapt med tio fingrar och tio tår den 11 mars i år.

”Juno Karin Elsa Berg. Äntligen är du här. Mamma och pappa älskar dig”, skrev Carina Berg på sina sociala medier dagen efter dotterns födsel intill en bild på nytillskottet, maken och sig själv från sjukhussängen på BB.

Samtidigt som Carina Berg ställer sitt liv på ända (igen) nu när det lilla spädbarnet ska matas, nattas och bytas på – är bästa väninnan Carolina Gynning gravid med sin tredje dotter, som beräknas komma i slutet på juni.

Bästa kompisarna som båda passerat 40 har haft svårt att bli gravida igen, och under resans gång drabbades de båda av flera missfall. Något som de båda talat ut om tidigare. Men nu är lyckan total för Berg och Gynning som blir småbarnsföräldrar igen som fyrtio-plus.

Carina Berg tror hon blir en bättre mamma nu som 40+

I en stor och gemensam intervju med Mama berättar nu nyförlösta Carina Berg och gravida Carolina Gynning hur tankarna går vad gäller att bli småbarnsmamma igen vid 40. Och Carina Berg slår fast att hon inte känner någon specifik oro vad gäller hennes ålder, men att tuffa resan mot sin graviditet dit såklart gjorde henne ängslig.

Annons

– Men jag tror att jag är en bättre mamma nu, för att jag inte orkar hålla på. Jag jagade min stackars första son och skulle ”make people” av honom så tidigt. Varför då? Det gör väl ingenting om ett barn råkar ta upp toaborsten och leka lite med den? Jag vill väl inte att han ska ha den i munnen kanske, men lite bajsvatten skadar inte, förklarar Carina Berg i magasinet och poängterar att hon nu på äldre dar fått lite perspektiv, och att man vet med sig att det är tufft i början men att det blir bättre.

Carolina Gynning tror det kommer bli så mycket lättare nu

För Carolina Gynning blir dottern, som ligger och bakas i magen just i detta nu, hennes tredje barn, och det blir pojkvännen Viktor Philipsons första barn. Så Gynning har ju varit med i småbarns-matchen förr.

– Jag fick ju mina barn väldigt tätt och de första fem åren är bara dimma för mig. Jag sov ingenting och bad aldrig om hjälp, när jag egentligen höll på att gå in i väggen. Jag kunde inte ens duscha på två år för att jag hade en tvååring och en ettåring. Så jag tror att för min del så kommer det att bli mycket lättare den här gången, hoppas Carolina Gynning och glider in på att Carina Berg bara har söner:

– Jag har ju min lilla ”girl maffia” och vet ju redan hur man gör med tjejer så du kanske ringer mig och undrar hur man gör när man ska torka den där lilla snippan. Det är ju tur att du har en själv i alla fall, säger Carolina Gynning.

Annons