Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Carina Bergfeldt om kampen för att få ett barn vid 40-års ålder

20 jan, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Carina Bergfeldt om kampen för att få ett barn vid 40-års ålder
Idag är Carina Bergfeldt mamma till den snart tvåårige sonen Hamilton. Men vägen till föräldraskapet var inte helt enkel. Nu berättar hon om kampen innan hon blev mamma som 40-åring.
Annons
Carina Bergfeldt om när hon träffade sin stora kärlekBrand logo
Carina Bergfeldt om när hon träffade sin stora kärlek

För Carina Bergfeldt rullar livet på både på hemmaplan och i jobbet. Förra veckan hade den andra säsongen av hennes egna talkshow på SVT premiär, och trots hennes corona-oro inför inspelningarna av första avsnittet gick det galant! Privat är hon gick med journalisten Jesper Zølck, och ihop med honom har hon sonen Hamilton som snart fyller två.

Men vägen till barn var inte helt enkel.

”Jag var rädd för att skaffa egna barn”

I bagaget har Carina Bergfeldt flera destruktiva relationer och en svår barndom med en pappa så behandlade familjen illa – en pappa som hon idag inte har någon kontakt med. Och innan hon fick barn var hon rädd att hennes bakgrund skulle påverka hennes barn negativt.

– Jag var rädd för att skaffa egna – tänk om jag skulle förstöra barnet med allt mörker som finns inom mig. Men en gång var jag hemma hos min bror och gjorde en frisyr på hans dotter, som var fem, och när jag sa att hon var fin sa hon: ”Ja, jag är finast i världen.” Och jag tänkte att om han, som vuxit upp på samma sätt som jag, kunde få sin dotter att känna så ..., säger hon nu i en ny intervju med Amelia.

Carina Bergfeldt och Jesper Zølck.
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck.

De började sina försök att skaffa barn 2017, något som inte alls gick som paret önskat.

– Det gick åt skogen. I början finns det ett gulligt skimmer över att försöka, men efter ett år är det inte så roligt längre. Jag bodde i USA och hade inte rätt till IVF, om jag inte betalade den själv förstås. Till slut betalade vi för det i Danmark. Jag behövde vara ledig från jobbet en del, min chef kunde allt om min menscykel.

Annons

Sonen blev till under bröllopsresan

Men mellan IVF-försöken så hände det äntligen på naturlig väg! Och man kan verkligen kalla det för kärleksbebis, då den lilla blev till under bröllopsresan och föddes på alla hjärtans dag 2020.

– Men innan vi hann göra IVF-försök nummer två gifte vi oss, och på bröllopsresan hände det. Jag skulle ha fått mens, men ville inte ta testet och bli besviken igen. På vägen hem från Saint-Barthélemy mellanlandade vi i Panama, köpte ett test och gjorde det på hotellet. Och där var de blå strecken. Jag grät, Jesper skrattade.

Annons