Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Carina Bergfeldt ryter ifrån efter gravidkommentarerna

29 jun, 2022 
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Carina Bergfeldt ryter ifrån efter gravidkommentarerna
Carina Bergfeldt är mamma till sonen Hamilton, och några fler barn kommer det inte att bli, har hon berättat tidigare. Trots det får hon kommentarer om att hon borde få ett syskon till Hamilton – något som nu får henne att ryta ifrån.
Annons
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssaganBrand logo
Carina Bergfeldt och Jesper Zølck - kärlekssagan

När Carina Bergfeldt och maken Jesper Zølck träffades kändes deras kemi mer eller mindre självklar. Men när paret sedan bestämde sig för att skaffa barn gick det inte som önskat. Kampen för att bli gravid startade 2017, och där efter följde år innan Carina blev gravid.

– Det gick åt skogen. I början finns det ett gulligt skimmer över att försöka, men efter ett år är det inte så roligt längre. Jag bodde i USA och hade inte rätt till IVF, om jag inte betalade den själv förstås. Till slut betalade vi för det i Danmark. Jag behövde vara ledig från jobbet en del, min chef kunde allt om min menscykel, har Carina Bergfeldt berättat i en intervju med Amelia.

Men så hände det äntligen, mellan det första IVF-försöket och det andra som var planerat. Carina Bergfeldt blev gravid under parets bröllopsresa och på självaste alla hjärtans dag 2020 föddes sonen Hamilton. En riktigt kärleksbebis, med andra ord.

Annons

– Men innan vi hann göra IVF-försök nummer två gifte vi oss, och på bröllopsresan hände det. Jag skulle ha fått mens, men ville inte ta testet och bli besviken igen. På vägen hem från Saint-Barthélemy mellanlandade vi i Panama, köpte ett test och gjorde det på hotellet. Och där var de blå strecken. Jag grät, Jesper skrattade.

Kommer inte att skaffa fler barn

Carina Bergfeldt är även mamma till bonusbarn, som Jesper har från en annan relation. Och några mer barn blir det inte, har Carina sagt.

– Nej, vi kommer inte skaffa fler barn. Jesper var väldigt tydlig med att det bara blir ett barn, sa Carina Bergfeldt i en intervju mer Aftonbladet.

Trots det är de flera som påpekar att Carina och Jesper borde ge Hamilton ett syskon. Nu har Carina delat en bild på en kommentar, och ett svar där hon ryter ifrån.

”Carina tänk vad du är duktig med barn. Du borde skaffa ett syskon till Hamilton så han har någon att leka med. Tänk det kan ju bli en flicka”, lyder en kommentar, och hon Carina svarar:

Annons

”Man ‘skaffar’ inte barn. Man har tur om man blir gravid. Förr vissa blir det bara ett barn. Vissa lyckas aldrig. Det kan vara en jättestor sorg som ligger bakom. Därför är såna kommentarer väldigt onödiga”.

”Folk måste låta kvinnors livmödrar vara ifred”

I inlägget förklarar hon mer kring varför det inte är okej att fråga någon om de planerar att skaffa barn eller ett syskon till sitt redan befintliga barn.

”Jag vill verkligen lyfta att man ska SLUTA FRÅGA KVINNOR (och män) om planer på barn och syskon. För mig skar det i hjärtat varje gång någon kommenterade att vi ”borde skaffa ett kärleksbarn”. Vi försökte förtvivlat i två år, med insemination och ivf. Och sedan, när han väl kom, så började kommentarerna direkt om ett syskon. Hamilton kommer inte få en lillebror eller lillasyster. Jag är jätteledsen att det blev som det blev med den frågan, men jag är otroligt glad för det barn jag har. Men folk måste sluta med sina plumpa, aningslösa och ogenomtänkta kommentarer och låta kvinnors livmödrar vara ifred. Du behöver inte skriva allt du tänker. Tro mig. Det är bättre att hålla tyst ibland”, skriver Carina Bergfeldt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons