Det går minst sagt bra för Carina Bergfeldt och hennes intervjuprogram Carina Bergfeldt som sänds på fredagar på SVT.

Halvvägs in i säsongen har Carina nu fått veta att det senaste programmet sågs av över två miljoner människor – dubbelt så många som SVT hade räknat med. Programledaren bestämde sig därför för att göra en tårta åt kollegerna som hjälper henne att göra succéprogrammet.

”Jag har gjort en tårta till mina kollegor i morgon och kan inte bestämma mig för om den här fula saken tolkas som belöning eller bestraffning.Det var en supersiffra i helgen, över TVÅ MILJONER som såg programmet. Var femte svensk!1.655.000 fredag, och 350.000 söndag - SVT hade hoppats att vi skulle vara stabila runt miljonen vid det här laget - så jag tyckte att de som gör hästjobbet förtjänade en tårta”, skriver Carina Bergfeldt och visar upp resultatet.

Carina Bergfeldts make Jesper Zølcks okända liv – parets kärleksmöte

Carina Bergfeldt lockar fler kvinnor än män till SVT

Det är inte bara det att tittarsiffrorna generellt är bättre än de hade vågat hoppas – för första gången på länge lockar ett intervjuprogram på fredagskvällen fler kvinnor än män.

”Något som jag tycker är så himla roligt är att det för första gången på evigheters evighet är fler kvinnor än män som ser på teve på fredagskvällar, män har tidigare dominerat den slotten (precis som de har dominerat programledarrollen) och jag tycker att det är så coolt att göra ett program som även kvinnor vill titta på”, skriver SVT-profilen.

Hon berättar att kvinnor både med och utan högre utbildning är de som kollar mest på programmet, följt av män med högre utbildning.

”Sist - den gruppen som tittar på programmet allra minst - är män utan högskoleutbildning. Men jag ska göra mitt bästa för att locka även dem att se ett program med en kvinna i spetsen. Vi har toppengäster nu på fredag som jag tror blir prima”, skriver programledaren.

Carina Bergfeldts uppgörelse med maken – i SVT:s kulisser