Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Carina Bergs ord om IVF-omgångarna: ”Mitt bästa köp”

17 nov, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Carina Berg
Paret Carina och Erik Berg hade svårt att få barn.
Men efter flera IVF-försök gick det vägen.
Annons

Carina Berg, 45, är mamma till tre barn. Sedan 2018 är programledaren och podcastprofilen gift med tidigare fotbollsspelaren Erik Berg, 33, och de har två gemensamma barn.

Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barnBrand logo
Carina Berg om IVF-försöken och kampen för att få barn

Den yngsta är dottern Juno som föddes i mars förra året. 2019 kom parets första barn till världen, sonen Otto.

Tillsammans med exmaken Kristian Luuk, 56, har Carina Berg också sonen Holger som föddes 2009.

Carina och Erik Bergs gravidkamp

I samband med att Carina Berg gjorde reklam för sitt då nya tv-program Var fan är storken?, som handlar om ofrivillig barnlöshet, berättade hon om den tuffa kampen att få barn med Erik Berg.

Annons

”Efter fem IVF-försök, fyra missfall och tusen tårar kom han till slut. Lilla alskade O. Vår resa var knöglig och svår, men vi är långt ifrån ensamma om den erfarenheten”, skrev Carina Berg i ett Instagraminlägg då.

Och i programmet öppnar även Erik Berg upp och delar med sig om sina känslor kring den jobbiga tiden innan Otto blev till.

– Varje gång det inte gick så blev man lite mer ledsen. Det är klart att det dök upp tankar om att det kanske inte går och vi kanske aldrig får det där barnet. Det gör någonting med en, säger han i Var fan är storken?.

Erik och Carina Berg träffades 2017 och gifte sig året därpå.
Erik och Carina Berg träffades 2017 och gifte sig året därpå.

Carina Berg om IVF-försöken

I en intervju med Damernas värld beskriver Carina Berg IVF:erna som det bästa hon lagt sina pengar på. Det kommer på tal när programledaren berättar att hon har investerat i ett hudvårdsmärke. Hon hade fått höra om företaget via sin agent, och hörde av sig för att köpa in sig på en liten procent.

Annons

Även om det inte var planen för hennes pengar så är hon nöjd, och ser det som några av sina bäst investerade pengar någonsin.

– Det var inget jag hade tänkt att jag skulle göra av mina sparpengar, men det är mitt bästa köp – näst efter mina IVF-omgångar.

Visste du det här om Carina Berg?Brand logo
Visste du det här om Carina Berg?

Foto: TT

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons