Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Carola om relationen mellan dottern Zoe och exet Jimmy Källqvist

30 aug, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt
carola-jimmy-zoe-relation-2022
”Han är en fantastisk pappa”, gör Carola Häggkvist klart när hon berättar om relationen mellan ex-pojkvännen och dottern Zoe idag.
Annons
VIDEO: 5 snabba med Carola om artisterietBrand logo
VIDEO: 5 snabba med Carola om artisteriet

Allas vår schlagerdrottning Carola Häggkvist, 55, har två barn, sonen Amadeus Sögaard, 24, och dottern Zoe Häggkvist, 13. Äldsta sonen fick hon med ex-maken Runar Søgaard, 55. Dottern adopterade Carola Häggkvist 2012, innan bodde den då treåriga Zoe på Door of hope, ett barnhem för bortlämnade barn i Johannesburg i Sydafrika. Men när hon äntligen kom hem var familjelyckan total.

– Det var så stort, det är så stort. Det är vi nu. Vi har kanske inte samma färg på huden men vi har samma färg på blodet. Jag brukar säga till Zoe att jag inte är hennes magmamma utan att hon föddes ur mitt hjärta, har Carola Häggkvist tidigare sagt till Aftonbladet.

”Jimmy är en fantastisk pappa!”

Under delar av Zoes uppväxt var mamma Carola i en relation med Jimmy Källqvist, 52, men 2019 tog förhållandet slut. Trots detta har ex-paret idag en god vänskap, och 13-åriga Zoe refererar till Jimmy Källqvist som sin pappa. Precis innan sommaren fyllde Jimmy Källkvist år, och på sina sociala medier tog Carola till ord, och hyllade sin före detta pojkvän.

Annons

”Jimmy Källqvist fyller 52 bast och är en fantastisk basist och musikant, pappa och vän. Så tacksam att vi finns för varandra och för Zoe”, skriver hon och fortsätter:

”Vi tycker lika mycket om god mat och att resa. Minns med värme våra fina dagar vi hade i Mozambiques och upptäckte ’The green turtle’ utmed stranden som blev vårt häng tills solen gick ned och vi var sist upp ur havet. Du är så social med ett stort lyssnande öra, mjuk och nära till skratt. Ett fantastiskt sällskap! Hipp hipp hurra för Jimmy i dag. Lycka och kärlek på din väg önskar jag dig, alltid.”

Carola: Jimmy är ett stort stöd för Zoe

I fjol öppnade Carola upp om sin och Jimmy Källkvist relation i Expressen, och hon gjorde klart att Jimmy är ett stort stöd för dottern Zoe.

– Han jobbar på sitt hus här alldeles i närheten, han kommer över och tar en kaffe och vi snackar och pratar, sa hon i intervjun samtidigt som hon funderade över hur det skulle bli i framtiden – ifall någon av dem skulle till att träffa en ny partner.

– För vissa som gör slut kan det bli alldeles för svårt och hjärtskärande. Det kommer väl att bli lite tufft och svårare när någon av oss träffar någon ny, vilket jag inte har gjort.

– Jag har inte försökt heller, sa hon också.

Carola, dottern Zoe och exet Jimmy Källqvist
Carolas dotter Zoe sjöng och ex-pojkvännen Jimmy Källqvist ackompanjerade under en konsert på Steninge, 2019.

Foto: TT/Instagram

SE OCKSÅ: 6 saker om Carola du kanske inte vissteBrand logo
SE OCKSÅ: 6 saker om Carola du kanske inte visste
Annons