Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Christina Applegates stora lycka i sjukdomskampen

16 nov, 2022 
AvEbba S. Dahlman
FotografNeill J.Schutzer, Matt Baron
Skådespelaren Christina Applegate delade nyligen med sig av sjukdomskampen efter MS-diagnosen.
Hon vittnade då om en stark känsla av orättvisa, frustration och sorg.
Nu delar hon med sig av en hjärtvärmande ljusglimt i tillvaron efter sjukdomsbeskedet.
Annons
5 saker du vill veta om Christina ApplegateBrand logo
5 saker du vill veta om Christina Applegate

Den 50-åriga skådespelaren Christina Applegate slog igenom i rollen som Kelly Bundy i komediserien Våra värsta år på 80-talet.

Sedan ett år tillbaka lever skådespelaren med MS, multipel skleros. En sjukdom som påverkar hjärnan och ryggmärgen, och som över tid försämrar livskvaliteten hos patienten genom en rad symptom så som synbortfall, känselrubbningar och värk.

Christina, som har drabbats hårt av sjukdomen, delar nu med sig av ett starkt ögonblick; en ljusglimt i tillvaron.

Christina Applegates starka känslor efter MS-diagnosen

Det var tidigare under november månad som hollywoodskådisen bröt tystnaden om den tuffa hälsokampen det senaste året.

I en intervju med den amerikanska tidningen New York Times berättade hon att om hon gått upp 18 kilo och att hon har svårt att gå själv, utan käpp. När sjukdomsbeskedet kom pausade stjärnan arbetet med filmen Dead to me för att påbörja behandling.

Annons

– Det fanns en känsla av ”vi ser till så att hon får medicin så att hon blir bättre”. Men det finns inget ”bättre”, sade skådisen då och reflekterade över hur pausen gav henne möjligheten att bearbeta ”förlusten av sitt liv”.

– Men det är inte som att jag kom ut på andra sidan av det, och ba ”woohoo, jag är okej”. Jag kommer aldrig att acceptera det här. Jag är förbannad.

Se också: Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålderBrand logo
Se också: Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

Christina Applegates stora lycka i sjukdomskampen

I samband med den uppmärksammade intervjun berättade Christina, på sociala medier, att hon fått mycket stöd från vänner, fans och andra som lever med diagnosen.

Hon hintade också om att hon hade en ”viktig ceremoni” inom en snar framtid och visade upp en kollektion av snygga käppar som hon funderade på att använda vid tillfället.

Annons

Under måndagen, den 14 november, avslöjades det vad det var för ceremoni som Christina refererade till. Hon placerade nämligen en egen stjärna på Hollywood Walk of Fame. Stort!

En känslosam Christina tillsammans med Våra värsta år-motspelarna David Faustino och Katey Sagal vid Walk of Fame-ceremonin.
En känslosam Christina tillsammans med Våra värsta år-motspelarna David Faustino och Katey Sagal vid Walk of Fame-ceremonin.

Inte nog med att hon var lycklig över den prestigefulla utmärkelsen – hon var även lycklig över det faktum att hon fick göra det på hennes villkor!

”Barfota. För några av oss som lider av MS kan känslan av att bära skor vara smärtsam och få oss att tappa balansen. Så i dag fick jag vara mig själv. Barfota”, skriver hon lyckligt i ett inlägg på Twitter där hon stolt visar upp stjärnan som är prydd med hennes namn: Christina Applegate.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons