Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Clabbe af Geijerstams familjeliv efter Idol – här är han i dag

06 feb, 2023 
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
Claes af Geijerstam
Efter lång och trogen tjänstgöring för svensk musik blev Claes af Geijerstam en av originalmedlemmarna i Idol-juryn, något som han själv beskriver som en parentes i sitt liv.
Sedan det uppdraget var slutfört har “Clabbe” fortsatt med musiken – samtidigt som han lever ett familjeliv med Nina af Geijerstam och två bonusbarn.
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Claes af Geijerstam har under sina 76 år gjort mycket för musik-Sverige. Han var redan som 11-åring med i Radiotjänsts gosskör, och där träffade han en man vid namn Ola Håkansson, i dag 77.

De skulle senare komma att spela med varandra i Ola and the Janglers. Det var där “Clabbe” kom att bli känd som låtskrivare och gitarrist.

Bandet hade stora hits som Love was on your mind, Poetry in motion och Alex is the man, och rönte stora framgångar både i Sverige och utomlands. Covern på Chris Montez Let's dance blev 1968 den första låten av ett helsvenskt band att ta sig in på Billboard hot 100 i USA.

Lämnade Idol efter tre säsonger

Clabbe har också gjort sig känd som radiopratare, programledare på tv och dj. På 60- och 70-talet gjorde han dessutom filmmusik.

Annons

1976 vann han och Göran Fristorp Melodifestivalen med låten Sommar'n som aldrig säger nej. Han har också jobbat med Abba som ljudtekniker.

Första upplagan av Idol-juryn: Claes"Clabbe" af Geijerstam, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling.
Första upplagan av Idol-juryn: Claes"Clabbe" af Geijerstam, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling.

Många känner nog igenom Claes af Geijerstam som en av originalmedlemmarna i Idol-juryn. Under de tre första säsongerna var det han, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita och Peter Swartling som bestämde lyckosökarnas öden i programmet.

– Man kan säga att Idol var en parantes i mitt liv på tre år. Så det känns mer som att det var annorlunda då än mitt vanliga liv som är just att hålla på med musik, starta band, göra program som handlar om musik, egna plattor och DJ:a. Så Idol var snarare en parantes och det fick ett genomslag. Så idag gör jag det jag brukar göra, säger han i en intervju med Hänt från förra året.

Annons

Clabbes familjeliv efter Idol

2008, två år efter hans sista Idol-säsong, gifte sig Clabbe med kärleken Nina, 50. De firar alltså 15 år som äkta makar i år. Och det var inte bara en partner som musikmannen fick när han träffade sin fru.

– Jag fick två barn på köpet och jag har engagerat mig mycket i dem. Det har varit jättekul. Jag har ju inga barn själv så det var på tiden att jag fick det, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Nina och Claes af Geijerstam var ett par i ungefär tre år innan de gifte sig.
Nina och Claes af Geijerstam var ett par i ungefär tre år innan de gifte sig.

I samma intervju berättar han att ålderskillnaden på 26 år gjort att folk reagerat, men att det inte är något som påverkar paret.

– Folk har alltid åsikter, men det är ingenting att ha någon åsikt om. Om två människor möts och blir kära i varandra och kärleken består, vad ska man göra åt det? Tycker man om varandra och vill vara tillsammans för att man älskar varandra, då räcker det bra tycker jag.

Vid sidan om familjelivet fortsätter Claes af Geijerstam med musiken. I fjol turnerade han bland annat runt med en massa popdängor från 60-talet. Och något slut på karriären tycks inte vara aktuellt just nu.

Foto: TT

Annons