De kungliga dopen avlöser nästan varandra och den 9 juli kan vi se fram emot en brittisk hattfest igen, då döps nämligen Kate och Wills yngste son. Pojken som föddes den 23 april i på St Mary’s Hospital i London kommer då vara 3 månader gammal, vilket är en genomsnittlig ålder för de kungliga dopbarnen i Storbritannien, skriver Svensk Damtidning. Prinsen som har plats nummer fem i den brittiska tronföljden kommer att döpas i Chapel Royal i St James Palace, som är samma kyrka som deras äldste son George döpter i oktober 2013.

Nyfödd Prins Louis i babyskydd

Nyfödde Prins Louis i sitt babyskydd på väg hem från förlossningsavdelningen.

Prins William med nyfödde Louis.

Prins William med nyfödde Louis.

Dopförrättare blir ärkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, som för övrigt även var vigselförrättare under Harry och Meghans bröllop tidigare i våras.

Kate och Will har bestämt att pojken, förutom förnamnet Louis även ska döpas till mellannamnen Arthur och Charles. På dopet förväntas hela brittiska kungafamiljen att närvara, samt Kates syskon och föräldrar.

Men vilka det är som blir gudföräldrar åt Louis återstår dock att se, brittiska hovet har ännu inte publicerat någon information om detta.

FOTO Stella Pictures

Källa: Svensk Damtidning

Läs även:

Kate och Will har blivit föräldrar igen!

Kungliga modesuccén på Adriennes dop – se bilderna här!

Allt om kungligheternas klädval på Gabriels dop