jenny strömstedts egna ord

I onsdags programledde TV4-profilen Jenny Strömstedt kanalens sändning Mordet på Olof Palme, där förundersökningsledare Krister Petersson redogjorde för polisens senaste besked i fallet.

Mitt under intervjun svimmade plötsligt Jenny Strömstedt och föll ihop på golvet.

TV4-tittarna kunde höra någon säga ”Jenny? Jenny?” innan kanalen bröt till reklam. När direktsändningen återupptogs syntes kollegan Anders Kraft i rutan.

– Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan, sa han då och försäkrade tittarna om att läget inte var allvarligt.

Återvänder i veckan

Dagen därpå delade Jenny Strömstedt med sig av en bild på Instagram där hon tackade för allt stöd hon hade fått:

”Lite som den här bilden på en ung Kerstin Strömstedt känner jag mig efter dagens sändning. Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det. Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energi osv, har jag lärt mig”, skriver hon och fortsätter:

”Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig. Tack för alla fina kommentarer. Det värmer in i hjärteroten. Ps. Jag kommer aldrig sluta fundera på varför mitt livs första svimning nödvändigtvis måste ske i direktsändning. Kan tänka mig tusen bättre tillfällen.”

Under söndagskvällen bekräftar hon i en kommentar till en följare på Instagram att hon är tillbaka i rutan redan på torsdag.

LÄS MER:

Jenny Strömstedts första ord efter kollapsen i direktsändning 

Jenny Strömstedts plötsliga kollaps i TV4:s direktsändning

Så här ser Jenny Strömstedts tvillingdöttrar ut i dag