Väntan på Game of Thrones har varit lång – och än är den inte slut. Men nu vet vi åtminstone när den åttonde säsongen har premiär.

Under tisdagen meddelade HBO Nordic i ett pressmeddelande att startskottet går i vår nästa år, närmare bestämt under april månad.

Historien fortsätter då i Winterfell, i en säsongspremiär som ska påminna om seriens allra första avsnitt, rapporterar Entertainment Weekly. Men den här gången är det inte Robert Baratheon som anländer till huset Stark, utan Daenerys Targaryen och Jon Snow.

Det är sedan tidigare känt att säsong åtta bara kommer att bestå av sex avsnitt, men enligt uppgifter har slutproduktionen varit enorm. Varje avsnitt ska ha kostat över 15 miljoner dollar att producera, så att vi kan vänta oss en storslagen avslutning råder det ingen tvekan om.

I det nya pressmeddelandet har HBO också bifogat en video med klipp från tidigare säsonger för att illustrera karaktärernas kamp om tronen.

Varje kamp. Varje svek. Varje risk. Varje strid. Varje uppoffring. Varje dödsfall. Allt var #ForTheThrone”, skriver streamingtjänsten.

Se videon #ForTheThrone:

Läs mer:

Se första bilden från säsong 8 av Game of Thrones

Här är första glimtarna från säsong 8 av Game of Thrones

Naomi Watts får huvudrollen i nya Game of Thrones-serien

Foto: IBL 

Mest läst