Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Då släpps Abbas fem nya låtar – Björn Ulvaeus besked

22 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Björn Ulvaeus i nutid och Abba när de vann Melodifestivalen med Waterloo.
Abba-fansen har väntat och väntat, men på grund av coronapandemin sköts de väntad Abba-låtarna upp ytterligare.
I en intervju med BBC avslöjar Björn Ulvaeus när man kan vänta sig den nya musiken – och hur han känner för en biografisk film om Abba.
– Jag hade inte velat att en skådespelare skulle spela mig, inte så länge jag lever. Jag tror inte de andra hade velat det heller, säger Björn Ulvaeus till BBC.
Annons
Bästa musikvideorna genom tidernaBrand logo
Bästa musikvideorna genom tiderna

mDet var redan 2017 som det meddelades att Abba skulle åka ut på turné i form av hologram – så kallade ”Abbatarer” – under 2019. I samband med det skulle det också släppas två nya låtar, I still have faith in you och Don't shut me down, som bandet hade spelat in nyligen.

Premiären för turnén sköts dock upp, och efter coronapandemins framfart har turnén fått vänta ännu längre.

I en intervju med BBC berättar dock Björn Ulvaeus att de efterlängtade låtarna kommer släppas i år, oavsett när turnén blir av. Det är inte heller två låtar längre – utan fem. Bandet ska ha valt att lägga till tre nya låtar till som plåster på såren för att fansen har fått vänta så länge.

– De kommer komma i år, säger Björn Ulvaeus i intervjun, när reportern frågar om de fem låtarna det talats om.

Annons

Björn Ulvaeus vill inte bli porträtterad på film

Björn Ulvaeus har tidigare berättat hur Agnetha Fältskogs och Anni-Frid Lyngstads röster har förändrats med åren, och att det påverkar hur låtarna blir – men att fansen inte kommer bli besvikna, för att soundet på turnén verkligen kommer kännas Abba ändå.

Från att bli hologram är steget till att bli porträtterad på film inte så långt borta. Biografiska filmer om musiker och band, som Bohemian Rhapsody om Queen och Rocketman om Elton John har rönt stora framgångar de senaste åren, och de kommande åren väntas en film om Whitney Houston. Men Björn Ulvaeus vill inte se sig själv bli spelad av en skådespelare så länge han lever, och tror inte att hans bandkamrater vill det heller.

– Jag tror inte vi vill det faktiskt. Jag hade inte velat att en skådespelare skulle spela mig, inte så länge jag lever. Jag tror inte de andra hade velat det heller, säger Björn Ulvaeus till BBC.

Annons