the-crownintro-1320×694-lt

När tv-serien The Crown lanserades på Netflix för fyra år sedan var succén ett faktum. Sedan dess har flera säsonger kommit och gått, tre hittills, och skådespelarlistan har förändrats en hel del. Framförallt var skillnaden stor mellan den andra och tredje säsongen, då vi fick vänja oss vid att Olivia Colman porträtterade Elizabeth II – en roll som i de tidigare spelades av Claire Foy.

Emma Corrin spelar prinsessan Diana

När den fjärde säsongen nu är på ingång är det en del spännande tillskott som kommer att synas, även om del skådespelare från den tredje är kvar. Den brittiska skådespelerskan Emma Corrin kommer att spela den tunga rollen som prinsessan Diana.

– Jag har suttit som klistrad vid tv-serien och att jag nu får bli en del av den här otroligt duktiga skådespelarfamiljen känns overkligt. Prinsessan Diana var en ikon och hennes påverkan på världen är djup och inspirerande. Att utforska henne vidare genom Peter Morgans manus är en fantastiskt möjlighet och jag ska verkligen försöka göra henne rättvisa, skrev Emma Corrin på Instagramkontot för The Crown.

Emma Corrin spelar prinsessan Diana i den fjärde säsongen av The Crown.

Gillian Anderson som Margaret Thatcher

Premiärminister Margaret Thatcher kommer att ha en framträdande roll i säsongen och kommer spelas av ingen mindre än Gillian Anderson, känd från Sex Education och Arkiv X.

– Jag är så glad över att få bli en del av ensemblen och kretsen kring The Crown och få förmånen att spela en så komplex och kontroversiell kvinna. Thatcher var onekligen formidabel och jag ser fram emot att få utforska vad som finns under ytan och, om jag vågar säga det, bli förälskad i ikonen. Oavsett om man älskade eller hatade henne karaktäriserade hon en hel era, skrev Gillian Anderson på Instagramkontot när det blev klart att hon skulle spela rollen som Margaret Thatcher.

Olivia Colman kommer att fortsätta spela drottningen och prins Charles spelas av Josh O’Connor som tidigare.

Då har The Crown säsong 4 premiär

Precis som i de tidigare säsongerna bygger säsong 4 på verkliga händelser och vi kommer bland annat att få följa med prins Charles och prinsessan Diana till Australien på en resa de gjorde 1983. Vi får också följa med och se vad som egentligen hände när en man vid namn Michael Fagan lyckades bryta sig in i drottningens sovrum i Buckingham Palace 1982.

Premiärdatumet var länge hemligt men nu har Netflix äntligen avslöjat när den fjärde säsongen kommer att gå att streama – 15 november 2020. En ny trailer, där det hintas ännu mer om vad säsongen kommer att handla om, har också precis släppts av streamingjätten.

Här kan du se trailern till den nya säsongen!

Foto: TT

LÄS MER:

Tittarna rasar mot romansen i The Crown: ”Smaklöst”

Fansen reagerar på det klantiga misstaget i The Crown säsong 3