dan och emma ekborg
5 kändispar som har separerat i år
1:31

Efter reklamen: 5 kändispar som har separerat i år

(1:31)

Slå på ljud

Dan Ekborg, 66, och Emma Ekborg, 31, träffades på Facebook 2015 och gifte sig året därpå. Dan föll för Emma eftersom att hon liksom han hade ett stort intresse för amerikanska bilar. Efter tre veckors chattande på nätet träffades paret och blev tillsammans.

– Det visade sig att vi är extremt lika som människor – hon är en gammal själ och jag en ung, har Dan sagt i en tidigare intervju med Hälsoliv.

Dan trodde inte att han vid 60 års ålder skulle få möta kärleken på nytt, har han förklarat i TV4:s program Hellenius hörna.

– Jag har suttit nu i många år och tänkt att nä, det är nog inte meningen. Men när man minst anar det så händer det, det är som en trisslott! Emma är det bästa som hänt mig när det gäller min brist på självkänsla. Ibland har man tur och träffar rätt människa, sa Dan i programmet.

Nu har Dan och Emma efter fem års äktenskap lämnat in en gemensam skilsmässoansökan, skriver Expressen.

Så lever Elin Nordegren i dag – 11 år efter Tiger Woods otrohet

Därför skiljer sig Dan och Emma Ekborg

dan och emma ekborg

Dan och Emma Ekborg förblir goda vänner, säger skådespelaren.

Parets skilsmässa kommer efter att de redan 2020 lämnade in en ansökan som de sedan drog tillbaka. Till Expressen berättar Dan om varför paret nu kommit till vägs ände i sitt äktenskap:

– Vi är jättegoda vänner, det är inget problematiskt alls med det. Det är bara det att det är långa avstånd, covid, det är svårt att hålla ihop bitarna. Det är det enda, säger han.

För ett drygt år sedan flyttade Emma ut ur parets gemensamma bostad i Upplands-Bro. Sedan dess har de pendlat mellan Stockholm och Emmas nuvarande bostadsort Sundsvall för att ses. Dan menar att det fysiska avståndet skapat en klyfta i relationen.

– Vi är jättebra vänner, och det är inga konstigheter. Det är det jag kan säga om det, tillägger han till Expressen.

22 kändisar som är goda vänner med sina ex

Dan Ekborgs fjärde kraschade äktenskap

Dan Ekborg har varit gift tre gånger tidigare. Åren 1988–1991 var Die Asplund hans hustru. Mellan 1992–1995 var han äkta makar med Kao Lindström. Mellan 1996–1999 varade äktenskapet med Malin Svensson, och 2016–2021 höll det med Emma Ekborg.

Dan Ekborg har två barn; tvillingarna Isak och Linnéa födda 2001. Han är aktuell med en roll i den nya svenska Netflix-miniserien Folk med ångest. Serien är baserad på Fredrik Backmans roman med samma titel. För regin står Felix Herngren.

Källa: Expressen, Hänt

Foto: TT

Mest läst