Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför får Meghan Markle inte längre bo i Storbritannien med kungafamiljen

12 jan, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Meghan Markle får inte bo i England med kungafamiljen.
För snart ett år sedan valde prins Harry och Meghan Markle att lämna det brittiska kungahuset. Och nu är Meghan inte längre är välkommen att bo i Storbritannien tillsammans med resten av kungafamiljen – eftersom det är försent att ansöka om medborgarskap i landet.
Annons
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brevBrand logo
Meghan Markle drabbad av missfall - berättar i öppet brev

Eftersom Meghan Markle inte längre kan ansöka om brittiskt medborgarskap kan hon inte längre bosätta sig permanent i England tillsammans med drottning Elizabeth och resten av den brittiska kungafamiljen.

När Meghan Markle och prins Harry lämnade det brittiska kungahuset – fanns det fortfarande planer på att Meghan skulle ha dubbla medborgarskap, för att inte klippa helt med resten av prins Harrys stora och kungliga familj. Vilket en kunglig presstalesperson meddelade till CNN i samband med parets bröllop 2018.

Flytten från England skedde för nästan precis ett år sedan, vilket gjorde klart att hon totalt sett inte bott i landet i tre år. Vilket man måste ha gjort för att ansöka om brittiskt medborgarskap. Så hade paret bara väntat till hösten 2020 hade det kunnat vara möjligt eftersom Meghan Markle flyttade till Storbritannien i november 2017.

Meghan Markle ångrar inte valet att lämna kungahuset

Numera bor prins Harry och Meghan Markle i Montecito, Kalifornien, i sitt nya hem tillsammans med lille sonen Archie som fyller två år nu i maj. Dock låter en källa meddela att Meghan och Harry inte ångrar sitt val att lämna kungahuset, trots att Meghan Markle då missade chansen att få dubbla medborgarskap.

– Även fast det här hänt otroligt mycket under 2020 så ångrar paret inte att de flyttade till USA, förklarar en person med insyn till tidningen People, och fortsätter:

– De älskar att bara fokusera på sina nya projekt som ligger dem nära om hjärtat.

Bild från 2019 med nyfödde sonen Archie.

LÄS MER:

Annons