daniel victoria

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Ett kärlekspar för Sverige, i tiden. Och den 19 juni i år har de varit gifta i tio år.

Ska man utgå från hur det ser ut utåt, så är kronprinsessparet lyckligare än någonsin. De har sin fina familj, nyligen utökad med valpen Rio, och jobbar tajt ihop även under coronakrisen.

Men deras kärlekshistoria gick inte i blixtfart. Därför har de dykt upp på det brittiska magasinet Hello Magazines senaste lista.

Victoria och Daniel – därför sticker deras äktenskap ut

Daniel och Victoria – ett supersammansvetsat par!

Daniel och Victoria – ett supersammansvetsat par!

Listan har rubriken ”Sju kungliga par som väntade länge med att gifta sig”. Där hittar vi Victoria och Daniel, jämte exempelvis prins William och hertiginnan Kate och Monaco-monarkerna furst Albert och furstinnan Charlene.

”Sveriges kronprinsessa Victoria dejtade sin personlige tränare Daniel Westling i åtta år innan kungen och regeringen godkände förhållandet”, skriver Hello Magazine.

Victoria och Daniel är som sagt inte ensamma om att ha ”arbetat långsamt”. Det tog tio år för William och Kate att gifta sig. Och Hello Magazine skriver översvallande om våra svenska turturduvors passion.

”Det är svårt att föreställa sig en mer sammansvetsad duo än Victoria och Daniel, som har två underbara barn”.

Därför dröjde det

Historien bakom den långa vägen till bröllopet känner många till. Svensk Dam berättade om den senast i sin podcast Svensk Dam Doku.

När Victoria och Daniel blev ett par 2002 förvånades många över deras förhållande. Så också många i parets innersta krets. 2004 rapporterade kvällstidningen Expressen om att flera källor sagt att kungen och drottningen helst ville att Victorias förhållande med Daniel skulle ta slut.

Orsaken ska ha varit är att kungaparet tyckte att Daniel Westling hade dålig social kompetens och att hans allmänbildning var för låg.

Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall citeras i artikeln:

– Alla sa att det inte skulle funka.

Men tji fick de…

Läs mer:

Skarpa kritiken mot prinsessan Victorias modeval

Fina budskapen bakom Daniels och Victorias nya hundvalp

Daniels stora uppoffring för Victorias skull: ”En sorg”