Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför försvann Calista Flockhart från rampljuset

12 apr, 2021 
Calista Flockhart har försvunnit från rampljuset.
Med Ally McBeal blev Calista Flockhart skådespelaren på allas läppar, och hon var ett av de hetaste namnen i Hollywood.
Men de senaste åren har hon försvunnit från rampljuset, och syns knappt någonstans längre.
Här är anledningarna till att du aldrig ser Calista Flockhart någonstans längre.
Annons
Paren som visar att det finns äkta kärlek i HollywoodBrand logo
Paren som visar att det finns äkta kärlek i Hollywood

Calista Flockhart, i dag 56, trodde inte att hon skulle bli en stjärna, men när hon landade rollen som Ally McBeal i serien med samma namn i slutet av 90-talet, så var det precis vad som hände. Skådespelarens insats som advokat i den fem säsonger långa serien hyllades, och serien vann priser både på Golden globe-galan och Emmygalan.

Efter succén i Ally McBeal hade Calista Flockhart kunnat göra vad hon ville. Hon spelade i serier som Brothers and sisters och nu senast Supergirl, men har trots efterfrågan tagit ganska få roller, och har inte synts i tv eller film sedan 2018.

Skaparen bakom Brothers and sisters, Jon Robin Baitz, har konstaterat att Calista är en motvillig stjärna.

– Slumpen att ha fått rollen som Ally McBeal kan ha avbrutit en helt annan sorts karriär och fört in den på ett annat spår, en som är mer offentlig än vad hon hade föreställt för sig själv. Jag skulle beskriva henne som en motvillig stjärna.

Annons

Prioriterar familjen och maken Harrison Ford över karriären

Calista Flockhart verkar verkligen sätta andra saker framför sin karriär – framförallt familjen hamnar i första rummet. Skådespelaren är gift med Harrison Ford, som hon blev tillsammans med 2003, och hon har en adopterad son som föddes 2001.

När maken Harrison Ford var med i en flygolycka 2015 fanns hon hela tiden vid hans sida, både på sjukhuset och när han skrevs ut, och jobbet kom i andra rummet.

Men oavsett hur maken mår verkar Flockhart trivas bäst hemma. I samband med sin roll i Supergirl kom det fram att Calista Flockhart har ett krav för att vara med i projekt – hon vägrar resa och lämna Los Angeles, där hon och familjen bor. Innebär ett jobbprojekt att hon måste resa så tackar hon helt enkelt nej. Eftersom Los Angeles är ett epicentrum för film och tv så är det inte avgörande för karriären, men det gör helt klart att hon får färre alternativ att välja mellan.

Annons

Calista Flockhart har slutat göra film

Calista Flockhart verkar också ha lagt en annan del av sitt jobb på hyllan – hon gör inte filmer längre. Sedan 2005 har hon inte haft en enda roll i en film, utan i stället valt biroller i tv-serier. Men även rollerna i tv-serier är utspridda: mellan 2011 och 2014 hade hon inga roller överhuvudtaget.

Man kan spekulera i om Calista Flockhart nu gör sig redo för pensionen. Maken Harrison Ford är 22 år äldre och fyller 79 år i sommar, och det är inte precis som att paret behöver fortsätta jobba för pengarnas skull.

– Min familj är väldigt viktig för mig... Jag tycker om att vara hemma till middagen. Jag gillar att jobba i LA. Det är typ det, har Calista Flockhart sagt.

Källa: Looper.

Annons