Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför försvann Rederiet-stjärnan Bengt Bauler från rampljuset

02 apr, 2021 
AvAino Oxblod
FotografCarl-Johan Söder/SVT/TT.
Bengt Bauler i Rederiet.
I över 200 avsnitt spelade Bengt Bauler karaktären Carl Ericson i populära långköraren Rederiet.
Men plötsligt försvann han både från serien och rampljuset.
Det här gör Bengt Bauler i dag!
Annons
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (FEMINA)Brand logo
8 nostalgiska barnprogram för 80- och 90-talisten (FEMINA)

På 90-talet var Rederiet en av landets stora lägereldar, en serie som alla följde och tyckte om. Skådespelaren Bengt Bauler var med i över 200 avsnitt av färjeserien, där han spelade karaktären Carl Ericson, som var en av de mest älskade av publiken.

Carl var Reidar och Beatrice Dahléns son, vd för Dahléns, och både styrman och kapten på färjan Freja där serien utspelade sig. Med tiden eskalerade det så att rollfiguren blev schizofren, smugglade knark och blev kidnappad.

Bengt Bauler spelade inte bara Carl i Rederiet, han var också med och regisserade flera avsnitt av serien. Och när Carl väl försvann från den populära såpan, så är det på den banan som Bauler har fortsatt. Efter att Rederiet tog slut 2002 så har Bengt Bauler regisserat bland annat Vänner och fiender, och Andra avenyn. Han driver också ett eget produktionsbolag, PER SE produktion. Produktionsbolaget har bland annat satt upp Mamma mia i Danmark och i Polen. I Polen gjordes det 560 föreställningar av ABBA-musikalen.

Syns fortfarande i tv emellanåt

Men Bauler har inte lagt skådespelarkarriären på hyllan helt – han plockar fortfarande fram sina färdigheter emellanåt. Senast har han setts i Vår tid är nu, där han spelar en medarbetare på Radiotjänst som håller i en provspelning för ett nytt matlagningsprogram.

Annons