Bengt Bauler spelade Carl i Rederiet

Bengt Bauler är skådespelaren som slog igenom stort i långköraren Rederiet, där han spelade den kanske inte alltid så sympatiske karaktären Carl Ericson, som trots sina brister blev en av de mest populära rollfigurerna.

Bengt gjorde över 200 avsnitt som Reidar och Beatrice Dahléns son i serien, och han var vd för Dahléns och även styrman och kapten på båten Freja. Vid sidan om höll han på med en del skumma affärer, som började med smuggling av knark men som till slut ledde ända till mord. En bit in i serien kidnappades han av sin sekreterare och till följd av det led han av schizofreni.

Rollfiguren blev schizofren

Bengt Bauler spelade Carl med övertygelse, men det var inte bara framför kameran han gjorde succé. Han regisserade även flera avsnitt av serien, och det är så hans karriär fortsatt. Alltsedan 2002 då serien avslutades har han regisserat bland annat Andra avenyn och Vänner och fiender, och han har ett eget produktionbolag, PER SE produktion. Via sitt bolag har han bland annat regisserat Mamma Mia-showen i Danmark och även jobbat med den i Polen, där de gjorde 560 shower totalt, en imponerande siffra!

Bengt Bauler spelade mot bland andra Peter Harrysson i Rederiet. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Det är även som producent han gör sitt senaste större framträdande som skådespelare, i den populära serien Vår tid är nu. Han spelar en bister medarbetare på Radiotjänst, som håller en provspelning för ett nytt matlagningsprogram, där två av karaktärerna från serien vill vara med. Han återkomst till tv-rutan välkomnades av många, men nu är det återigen produktion som gäller för Bengt!

Läs mer:

Det här ogillar kvinnor mest när det gäller sex

Agnes Wold kritisk – efter nya bilden på Victoria!

Margaux Dietz säljer sin lägenhet – kika in

Mest läst