2020 har varit ett rejält intensivt år för Mikael Sandström, 67. Han inledde det med att förbereda sig inför Let’s dance och hade därför fullt upp med dansträningar ihop med Malin Watson, 47. Men efter endast ett avsnitt bestämde sig Mikael för att hoppa av sin medverkan i programmet. Detta på grund av den rådande coronapandemin.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor än att jag finns på tv, sa TV4-profilen innan han lämnade Let’s dance 2020.

Därefter återvände Mikael Sandström till sitt jobb som överläkare på Lindesbergs lasarett där han minst sagt har haft händerna fulla.

Försvann från Nyhetsmorgon

Mikael har dock haft tid att synas lite i rutan under våren ändå. I säsongsavslutningen av Let’s dance återförenades han med Malin Watson för att visa upp ett sista dansnummer.

Han har mestadels varit med i Nyhetsmorgon via länk sedan pandemin blev ett faktum men i maj återvände han äntligen till programmet.

”Tillbaka på ”brottsplatsen ” efter 2 månader i exil. Strax dax”, skrev han på Instagram då.

I direktsändning berättade tv-doktorn att han var riktigt nervös men comebacken gick såklart galant.

Då återvänder doktor Mikael

Nu försvinner doktor Mikael Sandström återigen från Nyhetsmorgon. På TV4:s hemsida skriver kanalen att han nu ska gå på sommarledighet. Innan dess hann Mikael komma med en viktig uppmaning till tittarna om ormbett.

– Så vill jag avslutningsvis uppmana till att om ni blir ormbitna, det är det giftigaste vi har, så sök vård, säger han i direktsändning.

Programledaren Maria Forsblom, 33, avslöjar sedan att det kommer att dröja innan TV4-tittarna får se doktor Mikael Sandström i Nyhetsmorgon igen – han är nämligen inte tillbaka förrän i höst. På programmets Instagram story berättar doktor Mikael vad han ska göra istället.

– Jag har stora sommarplaner, jag ska till min sommarstuga och bada, läsa och skriva lite, jag har börjat skriva på en bok. Och sen ska jag nog gå på Liseberg, säger Mikael Sandström.

FOTO: TT/Instagram

Läs mer:

Därför försvinner Tilde de Paula Eby från TV4 – orden om pausen

Jenny Strömstedts plötsliga kollaps i TV4:s direktsändning

Lasse Bengtsson försvann – varnar efter Nyhetsmorgon

Utvald läsning

Femina