Jenny Alversjö försvinner från Nyhetsmorgon

TT

I höstas försvann Jenny Alversjö, 46, hastigt från Nyhetsmorgon. I ett inlägg på Instagram förklarade Jenny att sjukskrivningen berodde på att hon drabbats av en stroke. Eftersom programledaren togs till sjukhus snabbt och fick rätt vård klarade hon sig bra, men händelsen gjorde henne rejält skärrad.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla”, skrev hon i ett inlägg då.

Sjukdomstiden har lett till att Jenny har fått en helt ny syn på livet.

”Vi behöver inte det dyraste, bästa, snyggaste och trendigaste. Det räcker med … ja, att vi mår bra. Även i dag”, skrev Jenny Alversjö i en krönika i Damernas värld tidigare i år.

Jenny Alversjö om kärlekslyckan

Tre månader efter stroken var Jenny tillbaka i rutan. Efter flera operationer, sjukhusbesök och mycket rehabilitering verkar det som att hon är på god väg att bli helt återställd.

Vid hennes sida under den tuffa sjukdomstiden har hon haft sin familj, som består av barnen Olivia, 19, och Leo, 15, samt pojkvännen Anders. Relationen med Anders är fortfarande relativt ny. Paret fann varandra strax innan Jenny drabbades av hjärnblödningen och hon har vid flera tillfällen berättat om tacksamheten över att ha honom i sitt liv.

– Vi har det väldigt bra, det har vi verkligen. Vi tycker om varandra och det känns jättebra, sa Jenny Alversjö i en intervju med Aftonbladet förra veckan.

Försvinner från Nyhetsmorgon

Jenny och Anders har varit offentliga med sin relation sedan oktober 2019. Än så länge har de inga planer på att flytta ihop då de gärna vill ta det långsamt.

– Man får göra det bästa av nuet och försöka tänka positivt framöver och ta en dag i taget, ingen stress, säger Jenny Alversjö om att eventuellt flytta ihop med Anders.

Men något som är säkert är att Jenny och Anders nu kommer att få mycket mer tid att umgås. TV4-profilen ska nämligen gå på semester och försvinner därmed från Nyhetsmorgon en tid framöver.

Tittarnas sorg efter beskedet

Den sista sändningen innan semestern gjorde Jenny Alversjö i söndags. I kommentarsfältet till ett inlägg på Instagram hälsar TV4-tittarna att de kommer att sakna henne i rutan.

”Hoppas du får en trevlig semester! Jag längtar till när du är tillbaka”, hälsar en person i en kommentar.

”Jenny, önskar dig en skön, avkopplande och mysig semester! Jag kommer se Nyhetsmorgon igen när du är tillbaka”, skriver en annan.

När Jenny Alversjö är tillbaka i Nyhetsmorgon är ännu oklart. Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

LÄS MER:

Efter läkarnas upptäckt – Jenny Alversjö har opererats igen

Därför försvinner Tilde de Paula Eby från TV4 – orden om pausen

Lasse Berghagen erkänner efter 18 år – lidandet som tittarna inte såg

Mest läst