6 saker du inte visste om Lisa Nilsson
Slå på ljud

Lisa Nilsson, 50, kan se tillbaka på en lång och framgångsrik karriär. I Så mycket bättre har hon också fått visa vilken fantastisk artist hon är. Först säsongen 2015, och så i år då hon var en av de tidigare artister som återvände till programmet.

I årets säsong har hon också gjort stort avtryck. Hon hyllades för sin tolkning av Benjamin Ingrossos Happiness, och när hon sjöng Ana Diaz 100 fick hon både upphovskvinnan och Benjamin att brista ut i tårar. Vilket med så här med facit i hand måste vara ett av de starkare ögonblicken i årets säsong.

Men i senaste avsnittet saknades Lisa i programmet. I stället kunde tittarna se hur hon lämnat ett avskedsmeddelande till sina artistkollegor.

Nu några månader efter inspelningen avslöjar Lisa Nilsson den verkliga anledningen till att det bara blev två avsnitt.

Lisa har tidigare berättat hon först tackade nej till programmet, men sedan ångrade sig. Ekonomiska skäl ska ha varit orsaken. Idag är hon mer än nöjd med att hon ändrade sig.

”Jag är glad att jag ångrade mitt februari-nej och tackade ja till SMB tillslut. En av få positiva saker med Covid-19 medförde i min tillvaro. Skälet till det ändrade beslutet var inledningsvis ekonomiskt. Samtliga jobb resterande år inställda eller framflyttade”, skriver hon på sin Instagram.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Lisa Nilsson om sorgen inför Så mycket bättre

Men samtidigt fanns det andra anledningar till beslutet.

”Skälet till att jag först tackade nej var att jag redan i början av året miste en vän och gick i tung sorg, jag hade överarbetat i flera år, började känna av 'väggen', hade ett stort byggprojekt igång som tog mkt kraft och fokus, stark oro kring Alzheimersjuk mamma som snabbt blev sämre, och ett stort behov av att slippa uppmärksamhet och gå in i en reflekterande bubbla”, skriver Lisa, som strax efter inspelningen förlorade sin mamma.

Trots att Lisa tackade ja var hon bestämd med att det fick räcka med två avsnitt.

”Så när jag tackade ja var jag försiktig och restriktiv med omfattningen. Två avsnitt kunde jag palla i den usla form jag var. Livet har aldrig varit tyngre än då och jag var rädd för uppmärksamhet och belastning. Mitt fokus låg på fördjupning och förgänglighet. Livets stora frågor. Jag var rädd för att behöva vara lättsam och underhållande, till lags och underkastad förväntningar.”

Benjamin Ingrosso stöttar Lisa Nilsson efter Så mycket bättre

Lisa berättar vidare att, trots att tittarna kanske inte uppfattar det, så ser hon en person som haft det svårt.

”Jag framstår som kraftfull även om jag ser hur tärd jag är bakom snygg-sminket.”

Trots allt det svåra Lisa tvingats gå igenom stod hon för en magisk insats, och tittarna har också hyllat henne. Hennes inlägg har fått över 12 000 gillamarkeringar.

”Jag hade gärna sett dig i flera avsnitt. Tycker att du är behållningen i programmet. Men förstår att det räckte med två avsnitt när jag läser det du skriver.”

Även Benjamin Ingrosso har kommenterat inlägget.

”Du är en sån förebild”, skriver han följt av ett hjärta.

Läs mer:

Smarta knepet med kryddburken – som du inte visste om

Trettonbarnsmamman Mirka Norrström om relationen med ex-maken Peter

Unika kändisbilderna i Sagolika kvinnor-kalendern 2021

Mest läst