Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför lånar Selena Gomez ut sitt Instagramkonto

08 jun, 2020 
AvStina Dahlgren
Lady Gaga och Selena Gomez på röda mattan
Sångerskan Selena Gomez har ett av världens största konton på Instagram med sina 179 miljoner följare. Nu väljer hon att låna ut plattformen till de som behöver höras mest just nu.
Annons
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vännerBrand logo
Hollywood-Bästisarna som inte längre är nära vänner

Just nu vill många runt om i världen visa sitt stöd för organisationen Black Lives Matter och stötta de som demonstrerar emot rasism. En av dem är sångerskan Selena Gomez.

Med sina 179 miljoner följare är Selena Gomez en av de som har mest följare i hela världen på Instagram. För en vecka sedan skrev hon ett inlägg där hon reflekterade över vad som händer i världen just nu.

”Inget vi säger kan ta tillbaka det som har hänt. Men vi kan och vi måste alla göra något. Alltför många svarta liv har tagits i från oss alltför länge. De förtjänar bättre. De förtjänar att bli hörda.”

Selena Gomez ger bort sitt konto på Instagram

Nu väljer hon att använda sin egen plattform för att andra röster ska höras. I ett nytt inlägg skriver hon att hon har funderat mycket över hur hon ska gå tillväga och vad hon ska säga i detta viktiga och historiska ögonblick.

”Jag har tänkt på hur jag bäst ska använda mina sociala medier. Och jag har bestämt mig för att vi alla behöver höra fler svarta röster. De kommande dagarna kommer jag att rikta strålkastarna mot inflytelserika ledare och ge dem en chans att ta över min Instagram så att de kan prata direkt till alla oss. Vi har alla en skyldighet att bli bättre och vi kan starta med att lyssna med ett öppet hjärta”, skriver sångerskan.

Annons

Grundaren av Black Lives Matter tog över

Den första som fick ta över sångerskans konto var Alicia Garza, en av grundarna till Black Lives Matter. Därefter följde journalisten och författaren Jelani Cobb samt advokaten Kimberlé Crenshaw. I en veckas tid har de utbildat Selena Gomez följare i ämnen som historia, samhälle och politik. Framför allt har de alla pratat om rasism och varför Black Lives Matter behövs.

Nu hyllas Selena Gomez för initiativet att låta viktiga personer ta över kontot.

”Det här är en fantastisk idé!” skriver en följare.

”Det är så här du använder din plattform för att utbilda och skapa förändring. Tack Selena”, skriver en annan.

”Det här är otroligt, det här är vad ‘att använda sin plattform’ betyder. Tack för att du låter svarta människor använda ditt konto för att prata om rasism. Nästan 180 miljoner personer kommer att se detta”, skriver en tredje följare.

Fler kändisar lånar ut sitt Instagramkonto

Och Selena Gomez är inte ensam om att låna ut sitt konto. Nu hakar även kändisar som Lady Gaga, Shawn Mendes och Lizzo på initiativet.

Annons

”Från och med imorgon ger jag bort mitt Instagramkonto till var och en av de organisationer jag har donerat pengar till nyligen, i ett försök att stärka deras viktiga röster”, skriver Lady Gaga på Instagram.

Artisten Shawn Mendes upplät sitt konto till Zyahna Bryant, en ung aktivist som länge kämpat för svartas rättigheter.

”Jag har bestämt mig för att ge bort min plattform på Instagram och ge plats de närmsta dagarna för några fantastiska unga svarta personer som gör skillnad i kampen mot systematisk rasism”, skriver han på Instagram.

Foto: TT 

LÄS MER: 

Annons