Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Därför raderade Meghan Markle sina sociala medier-konton

15 okt, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Meghan Markle har inte använt sig av sociala medier på flera år - nu avslöjar hertiginnan varför.
”Jag känner oro”, säger Meghan Markle när hon förklarar om varför hon helt valt att sluta använda sig av sociala medier så som Instagram, Facebook och Twitter.
Annons
Harry och Meghan — från första dejten till MegxitBrand logo
Harry och Meghan — från första dejten till Megxit

När Meghan Markle talade under den amerikanska affärstidskriften Fortune‘s årliga ranking av listan på de mest inflytelserika personerna för kommande generation, öppnade hon även upp sig om sina tankar kring sociala medier.

– För min egen självbevarelsedrift, har jag valt att inte använda sociala medier på väldigt länge, säger Meghan Markle i samtalet enligt People magazine.

Meghan Markle har valt att inte använda sociala medier för att skydda sig själv, och de konton som varit tillägnade prins Harry och hertiginnan Meghan Markle när de fortfarande tillhörde det brittiska kungahuset låg i ett helt arbetslags händer.

– Jag hade personliga och privata konton för flera år sedan, men jag stängde ner dem, säger hon och fortsätter:

– Och så hade vi det där som sköttes av kontoret i Storbritannien, inte av oss – det var ett helt arbetslag som skötte det sociala medie-kontot.

”Känner oro för personer som är besatta…”

Eftersom Meghan Markle inte använder sig utav sociala medier, säger hon att hon inte riktigt vet vad som finns där ute.

Annons

– Och jag tror bara att det hjälpt mig, säger Meghan Markle som är fullt medveten om att det finns nättroll som mer än gärna hoppar på henne.

Meghan Markle känner att det är läskigt hur sociala medier präglar ett helt samhälles vardag, och hon blir rädd av avhumaniseringen som sker när en människa plötsligt blir en användare.

– Jag känner oro för människor som har blivit helt besatta av sociala medier. Det har blivit en sådan stor del av kulturen och den dagliga rutinen att det blivit som ett beroende. Det är väldigt få saker i världen – där man kallar den människa som är engagerad i något – för en användare, säger Meghan Markle och menar att man inte kallar en kaffedrickare för en kaffe-användare, så som man gör med med till exempel en Facebook-användare.

LÄS MER:

Annons