Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför rasar följarna mot Kim Kardashians senaste omslag

20 dec, 2019 
AvNina Nyström
Kim Kardashian
På omslaget till 7Hollywood ska Kim Kardashian efterlikna Elisabeth Taylor. Men det blev inte helt hundra rätt – stjärnan har plötsligt fått en ny hudton, och kritiken på sociala medier låter inte vänta på sig.
Annons

Det är på omslaget för 7Hollywood, ett magasin med fokus på mode, kändisar och konst, som Kim Kardashian plötsligt har en hudton som är flera nyanser mörkare än hon vanligtvis har. Omslaget ska enligt magasinet vara Elizabeth Taylor-inspirerat, men många ställer sig inte helt oväntat ganska frågande till den liknelsen, och menar att hon påminner mer om en svart kvinna än Elizabeth Taylor.

Kim har sina rötter i Armenien och har därför en lite olivfärgad hudton – men nja, inte så här mörk va? Är det helkroppssminkning, en spray tan som gick överstyr eller är det retuschen som gått bananas? Och varför? Så många frågor.

Reaktioner på Kim Kardashians 7Hollywood-omslag

På både Twitter och Instagram är många upprörda över bilden. Här är några av reaktionerna:

 

Inte första gången Kim fått liknande kritik

Kim Kardashian har tidigare vid ett flertal tillfällen kritiserats för att ha en mörkare hudton på foton än vad hon egentligen har. För ett par år sedan publicerades exempelvis den här bilden som reklam för Kims eget sminkmärke KKW Beauty. Efter massiv kritik dök en betydligt ljusare bild upp dagen efter.

Annons

Hon har också flera gånger hamnat i blåsväder för att ha visat upp sig med traditionellt afrikanska fulani-flätor. Ett kulturellt övertramp enligt kritikerna (framförallt den gången hon kallade flätorna för Bo Derek-flätor, från 70-talsfilmen 10), men Kim har försvarat sig med att dottern North (vars pappa är Kanye West) velat ha flätor och att de skulle göra dem tillsammans.

Kim Kardashian
Kim har fått kritik för sina flätor. Foto: Matt Baron / TT

Nu återstår det att se hur Kim svarar på den nya kritiken.

Bild: TT

Läs mer:

Annons