petter gunhild stordalen separerar

Hotellmagnaten Petter Stordalen, 56, har varit gift med Gunhild Stordalen, 40, sedan 2010. De blev ett par för hela 14 år sedan och har gått igenom väldigt mycket tillsammans. Gunhild diagnosticerades nämligen med den allvarliga och sällsynta sjukdomen systemisk skleros för fem år sedan.

Maken har varit ett enormt stöd under den tuffa tiden. I ett avsnitt av Renées brygga. berättade Petter Stordalen tidigare i år att hustruns sjukdomstillstånd äntligen stabiliserats.

– Jag har inte sett henne så bra sedan innan hon blev sjuk. Jag har inte sett henne så bra på väldigt många år, sa han då.

Gunhild Stordalens tuffa kamp mot sjukdomen

Under sommaren blev det dock återigen sämre då Gunhild drabbades av en infektion. Hon försvann då från sociala medier under en längre period och i september berättade Petter om insjuknandet.

– Det var allvarligt. Men vi hade tur och kunde komma till ett bra sjukhus och få den rätta behandlingen, sa han till GT och fortsatte sedan:

– Gunhild är en mycket tuff tjej och hon sa bara: ”Nu måste vi igenom det här”. Och nu är hon igenom det. Hon är så frisk som jag inte sett henne på många år.

Petter och Gunhild Stordalen skiljer sig

Efter ett dramatiskt år med många upp och nedgångar kommer makarna nu med ett oväntat besked om sin relation – de har nämligen bestämt sig för att gå skilda vägar. Uppgifterna bekräftar de för den norska tidningen VG.

”Det känns konstigt att skicka ut information om något så privat, men för att undvika rykten och spekulation väljer vi att vara öppna om att vi flyttar från varandra i mitten av november”, skriver Petter och Gunhild i ett gemensamt uttalande.

Trots att de inte längre kommer att vara ett kärlekspar berättar de för tidningen att de ändå ska fortsätta vara ”bästa vänner och varandras stöttepelare”.

”Vi har haft 14 fantastiska år tillsammans. Vi har stått sida vid sida i extrema upp- och nedgångar, vilket innebär att vi alltid kommer att ha en unik relation. Men vi har båda jobbprojekt som har gjort att vi tittar mindre på varandra. Tillsammans har vi kommit fram till att vi vill ha tid att göra det vi brinner för, var för sig”, skriver de.

FOTO: Vesa Moilanen, Ola Axman/TT

 

Läs mer:

Gunhild Stordalen: ”Jag förälskade mig i miljömässigt fel man”

Gunhild Stordalen: ”Jag har alltid känt att jag har ont om tid”