Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför skaffade Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson aldrig några barn

30 sep, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Lars-Åke “Babsan” Wilhelmsson
Nu berättar Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson att han ångrar att han inte har några barn, samtidigt förklarar han varför han valde att vara barnfri.
Annons
TV: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barnBrand logo
TV: Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

I höst kommer vi få se Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmssons läckra klädkreationer och eminenta skådespel i Glada änkan på Nöjesteatern i Malmö.

– ”Glada änkan” är operetternas operett, brukar man säga. Till och med de som inte är så kulturintresserade tycker om musiken, säger Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson i Dagens Nyheter när han berättar om showen som utspelar sig i Paris under sekelskiftet.

– Vi har lite metoo-grejer. I originalet sjunger de ”kvinnor, kvinnor, kvinnor” – vi har kontrat med att tjejerna sjunger ”gubbar, gubbar, gubbar”. I dag känns det lite saggigt att karlarna ska få sjunga om hur kvinnorna ska vara, fortsätter han förklara om uppsättningen som nu kommer i en uppdaterad version av regissören Anders Aldgård.

Annons

Utöver att Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson står som kostymdesigner i showen är han även med som skådis, där han nu spelar en bordellmamma på Restaurang Maxim.

– Jag har sex fina cancanbrudar. Jag tror att jag fick rollen för att som ”Babsan” gå ut i publiken och förnedra gubbarna.

Därför gifte sig Babsan med unge kampsportaren

Sedan 2015 är Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson gift med maken tillika kampsportaren Jonathan Salminen. Men det är av rent ekonomiska skäl. Jonathan Salminen och Lars-Åke är inte kära. För magasinet QX berättade Lars-Åke mer om äktenskapet 2014.

– Det här har alltså inget med mitt arv att göra utan handlar bara om pensionsförsäkringspengarna. Jag har vänner som gått bort nyligen, oväntat och alldeles för tidigt, så om samma sak skulle hända mig så vill jag se till att mina pengar går till någon jag bryr mig om.

Eftersom Lars-Åke inte har några barn, eller någon käresta ville han att pengarna skulle hamna hos en vän om han skulle till att dö. Om han skulle går bort tidigare än 59 skulle hans pensionspengar gå till det allmänna systemet. Men om han är gift eller har barn så tillfaller pensionsförsäkringen dem.

Annons

”Hade varit egoistiskt om jag skaffat barn”

När 63-åriga Lars-Åke tänker tillbaka på sitt liv berättar han nu att han egentligen skulle velat ha barn, och att han ångrar sig. Men samtidigt gör han klart att det också hade varit svårt att få ihop det när det begav sig.

– Men det har varken funnits tid eller plats för det. Det hade varit egoistiskt om jag skaffat barn. Jag skulle ha blivit en ytterst frånvarande pappa. Men funnes inte showbiz skulle jag gärna haft ett jobb där jag jobbade med unga människor. Försökt hjälpa dem rätt i tillvaron. Nu när jag själv har livets hårda skola bakom mig, säger Lars-Åke i Hemtrevligt.

lars åke sminkad som babsan
Lars-Åke säger att han gärna skulle haft egna barn.
TV: 5 kändisar som gjorde slut när de väntade barnBrand logo
TV: 5 kändisar som gjorde slut när de väntade barn
Annons