sexcity

Nästan 12 år efter att sista avsnittet sändes debatteras fortfarande handlingen i den omåttligt populära kultserien Sex and the City. Nu har seriens skapare Darren Star avslöjat att han egentligen aldrig avsåg att huvudkaraktären Carrie Bradshaw skulle återförenas med sin Mr Big i sista avsnittet.

– Jag tycker att serien i slutändan svek det den egentligen handlade om – nämligen att kvinnor inte finner lyckan genom att gifta sig. Inte för att de inte kan göra det, men ursprungligen var serien annorlunda än de traditionella romantiska komedierna. Det var det som gjorde att kvinnor fastnade för den, säger Darren Star i en intervju med Kindle Singles.

Beslutet att låta Carrie och Big få varandra i slutet fattades av andra manusförfattare och producenter som jobbade med serien, förklarar han.

– I slutändan blev det en konventionell romantisk komedi. Men såvida du inte skriver varje avsnitt själv kommer du inte att få den avslutning du vill, konstaterar han.

Läs mer: Singelkvinnor är intelligentare, enligt forskare

Det handlade alltså inte om att Carrie skulle välja mellan Big, den tidigare pojkvännen Aidan eller någon annan potentiell partner – i Darren Stars vision hade hon troligtvis levt vidare som lycklig singel.

Manusförfattaren Liz Tuccillo har tidigare försvarat valet att låta Carrie och Big hitta tillbaka till varandra med att alla huvudkaraktärer fann lyckan och kärleken till sist.

– Showen handlar om att hitta kärleken i storstaden och vi ville vara optimister och säga att alla hittade den. Alla är lyckliga, sa hon i en intervju år 2014.

Missa inte att läsa:

Så ofta bör du ha sex för att må bra
Därför kan kärlek göra dig hög
De 3 viktigaste sakerna i en relation
Dina sms-emojis avslöjar ditt sexliv