Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Därför ville Henrik Alsterdal säga upp sig från jobbet på TV4

12 maj, 2022 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Instagram
Henrik Alsterdal
Nu berättar Henrik Alsterdal att han övervägde att säga upp sig från jobbet på TV4 eftersom han vid tidpunkten kände sig sliten och less.
Annons
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärerBrand logo
Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

Programledarparet Henrik Alsterdal, 42, och Anders Pihlblad, 54, möttes på TV4, och numera ser vi Anders Pihlblad i Nyhetsmorgon och senare på eftermiddagen får vi se Henrik Alsterdal i Efter fem.

Men innan det att Henrik Alsterdal klev över till succéprogrammet Efter fem arbetade han på TV4-Nyheterna. I en ny intervju med Aftonbladet berättar han dock att beslutet att byta jobb inte var lätt. Och inte bara det, i samma veva stod han även i akt att eventuellt säga upp sig då han kände sig utmattad.

Annons
Det var ingen självklarhet för Henrik Alsterdal att tacka ja till Efter fem och då lämna TV4-Nyheterna.

”Jag var less på att jobba där”

– Nej, jag funderade ganska ordentligt. Jag fick erbjudandet i en tid då jag var ganska less på att jobba här. Då mådde jag ganska dåligt och var trött på grund av arbetstiderna och kände att jag hade kört fast lite och gjort samma sak väldigt länge. När klockan dessutom ringer kvart i tre på natten tre-fyra dagar i veckan och man sedan ska hämta ungar och åka iväg på aktiviteter… Man blir ganska sliten av det efter tag, säger han i tidningen.

Annons

”Funderade på att säga upp mig”

– Jag hade inte riktigt samma glöd som jag hade tidigare och funderade på om jag skulle säga upp mig och göra något helt annat. Men det kanske var lite av en begynnande ålderskris. Nu är jag ju här vilket jag är jätteglad för. Det blev en supernytändning som jag verkligen behövde.

Programledarna har varit ett par i över 15 år, och gifta sedan 2012. Paret blev kära på jobbet, men det slog inte gnistor direkt när Henrik började på TV4 sex år efter Anders.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Foto: TT/Instagram

Annons