Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

David Hellenius livsförändring – efter att sonen Leo var nära att dö

28 mar, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT
David Hellenius leder nu Masked singer på TV4.
David Hellenius har flera gånger pratat om hur has liv förändrades när sonen Leo föddes.
Och det är inte så konstigt, speciellt inte med tanke på att han var nära att förlora sitt barn vid förlossningen.
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

David Hellenius är tveklöst en av Sveriges mest uppskattade programledare. Det vittnar inte minst hans åtta utmärkelser som årets programledare på Kristallen-galan om.

Efter att ha hoppat av TV4:s långkörare Let's dance har han nu tagit rodret för det nya underhållningsprogrammet Masked singer på samma kanal.

Livsförändringen efter svåra förlossningen

Vid sidan av jobbet är han också familjefar, och gift med Renée Nyberg sedan 2009. 2006 föddes deras gemensamma barn, sonen Leo. Renée Nyberg har också dottern Emma och sonen William sedan tidigare.

När Leo kom till världen andades föräldrarna ut. Under förlossningen uppstod nämligen komplikationer och barnet var nära att inte klara sig. Tack och lov gick det bra till sist, men händelsen gjorde att David Hellenius drabbades av hälsoångest.

Annons

– Jag tog säkert 25-30 EKG per år. Vi höll ju på att förlora vår son Leo under förlossningen, som jag också pratat om tidigare, och där började det. En dag kom jag på: ”Men vem ska ta hand om honom om jag dör?” För jag ska ju alltid försvara och överbeskydda barn. Därefter började jag tänka: ”Och jag vet ju inte hur jag mår? Har jag dåligt hjärta?” Sedan tappade jag kontrollen helt, säger han i en tidigare intervju med Café.

David Hellenius och Renée Nybergs kvällsritual

Men allt förändrades så klart inte till det sämre. Renée Nyberg har tidigare, i bland annat sitt tv-program Renées brygga, berättat att de började med en slags kvällsritual efter förlossningen. Den går kort och gott ut på att de tackar för olika saker som de är glada för.

I en intervju med Expressen utvecklar David Hellenius det.

– Det hade med vår son att göra. Då sa jag ”att går det bra nu, då ska jag tacka”, säger han till tidningen och tillägger:

– Nu börjar vi komma upp i den åldern att vi har kompisar som blir sjuka, och har har haft människor omkring oss som dött på sista tiden. Så jag tror att den där stunden är bra också för att balansera upp allt och förstå vad som verkligen är viktigt.

Annons