Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

De bästa ögonblicken från Emmy Awards 2020

21 sep, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT
VännerEMmygalan
Under Emmygalan fick vi se kuvert som aldrig slutade brinna, en härlig återförening och historiska vinnare. Här är några höjdpunkter från nattens Emmy Awards!
Annons
Kvinnorna som tjänar mest i HollywoodBrand logo
Kvinnorna som tjänar mest i Hollywood

Under natten mellan 20 – 21 september sändes den 72:a upplagan av den prestigefulla tv-galan Emmy Awards, och nu fick vi se det gångna årets bästa tv-serier och finaste skådespelarinsatser prisas! På grund av rådande coronapandemi, fick man tänka om gällande Emmygalan, och i år sändes galan utan publik där gästerna och de nominerade fick vara med på tv-länk. 2020 års Emmygala fick klara sig utan röda mattan-vimmel och leddes av Jimmy Kimmel.

Här är några höjdpunkter från nattens Emmy Awards!

”Tack, nu måste jag kräkas”

Den förhandstippade favoriten Watchmen tog hem en Emmy i kategorin Begränsade serier. Skaparen av serien Damon Lindelof (även skaparen av Lost) höll ett rörande tal där han tackade HBO och Warner Brothers för deras stöd och han talade även om vikten av att inte ge upp. Talet avslutade Damon Lindelof med:

– Tack, nu behöver jag gå och kräkas, eftersom han var så full av känslor.

Annons

HBO:s Watchmen är en amerikansk superhjälte-dramaserie från 2019, och fick totalt 26 Emmy-nomineringar. HBO-serien är en fortsättning på serieromanen Watchmen och serien har även en stark rasismtematik.

Seriens maskerade hjältinna, spelad av Regina King, vann Emmy för sin huvudroll i serien. I sitt tacktal tackade Regina King alla inblandade och hon uppmanade hon alla att rösta i höstens amerikanska val.

Överraskningen: Vänner återförenas

Stora överraskningen kom när Jimmy Kimmel skulle nå ut till Jennifer Aniston, som (plötsligt) satt hemma i morgonrocken när hon dök upp på skärmen. Överraskande nog tittade även väninnan och ex-kollegan Courteney Cox fram bredvid Jennifer Aniston och sekunder efter poppade även Vänner-kollegan Lisa Kudruw upp. Och mitt under sändningen får man alltså se hur tjejtrion från succéserien Vänner återförenas kring Jennifer Aniston.

Zendaya blev historisk

När Zendaya tog hem sin första Emmy för sin huvudroll i Euphoria, kunde ingen undgå den lycka som briserade bland vänner och familj. På plats i lokalen där de firade, skreks det av lycka och glädjerop när Zendaya iklädd en glittrande topp tog emot sitt pris.

Annons

– Oh gosh, stalkar hon fram med gråten i halsen, och hon fortsätter:

– Jag vet att det är en väldigt skum tid, och att det är lite skumt att fira just nu. Men jag vill bara säga att det finns hopp där ute, och det finns unga människor som engagerar sig. Och jag tackar alla mina kamrater som kämpar ute på gatorna, som arbetar hårt – jag ser er och jag tackar er.

Zendaya är nu den yngsta pristagaren för kvinnlig huvudroll i Emmys historia och den andra svarta skådespelaren som fått utmärkelsen någonsin.

”Tacksam över att få spela en kvinna i den här åldern”

Den kanadensiska komediserien Schitt’s Creek skrev historia under årets något udda gala, för enligt Hollywood Reporter fick serien totalt nio Emmys – vilket är rekord för en enskild säsong av just en komediserie. Den kanadensiska och hyllade komediserien följer en välbärgad familj som hamnar i ekonomisk kris och tvingas flytta till lilla Schitt’s Creek. Catherine O’Hara och Eugene Levy prisades för bästa huvudroller i en komedi.

Annons

– Jag är så tacksam över att få spela en kvinna i den här åldern, det vill säga min ålder. Som till fullo får vara sitt löjliga jag, tackar Catherine O’Hara i sitt tal och menar att det är bra att även äldre kvinnor får synas i Hollywood.

Kuvert som aldrig slutade brinna

Under kvällen gjorde även Jennifer Aniston Jimmy Kimmel sällskap på plats i studion, och för att som överbevisa att de är noga vad känner hygien såg de till att använda mängder med desinfektionsmedel. Så till den grad att Jimmy Kimmel valde att spraya ner hela det kuvert från vilket Jennifer skulle läsa högt från med det bakteriedödande medlet. Och för att verkligen visa sin poäng så tände han även eld på kuvertet. Problemet var dock att när Jennifer Aniston skulle till att släcka elden var det lite svårare än man trott, det krävdes hela tre tryck på brandsläckaren innan elden slocknade.

– Jag har det! Jag har det, lugnade Jennifer Aniston trots lite panik över att det aldrig slocknade.

LÄS MER:

Annons