Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

De spelar prins William och Kate Middleton i The crown

03 sep, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTT, Netflix
William och Kate
I slutet av året har den femte säsongen av The crown premiär på Netflix, och nu står det klart vilka som kommer att porträttera prins William och Kate Middleton i den sjätte och sista säsongen.
Annons
7 scener i The Crown – så bra stämmer de med Dianas verklighetBrand logo
7 scener i The Crown – så bra stämmer de med Dianas verklighet

Den fjärde säsongen av Netflix hyllade serie The crown avslutades i början av 90-talet, och där kommer säsong 5 att ta vid. Förmodligen kommer den femte delen att täcka in vad som hände från förra säsongens avslutning fram till 2003.

Och The crown kommer inte att ta slut där. Enligt seriens skapare Peter Morgan behövs också en sjätte säsong för att knyta ihop säcken.

– När vi började diskutera handlingen i säsong fem insåg vi att för att kunna göra den komplexa historien rättvisa, behövde vi gå tillbaka till originalplanen och göra sex säsonger, sade seriens skapare Peter Morgan för ett par år sedan och tillade:

Annons

– För att förtydliga, att vi gör en sjätte säsong innebär inte att vi kommer landa närmare nutid, i stället kommer det göra att vi med större detaljrikedom kommer kunna berätta om den period som vi har valt ut.

Nya skådespelarna i The Crown

Skådespelarna har blivit utbytta under seriens gång. Under de två första säsongerna såg vi till exempel Claire Foy i rollen som drottning Elizabeth II. För den insatsen vann hon en Golde globe som bästa kvinnliga skådespelare 2017.

Hon efterföljdes av en annan Oscarsvinnare, Oliva Coleman, som prisats som bästa kvinnliga skådespelare för sin roll i The Favourite.

Nu är det dags för Imelda Staunton att axla rollen som drottningen. Hon har tidigare gjort sig känd som Dolores Umbridge från Harry Potter och Fenixordern, och som Maud Bagshaw i Downton Abbey-filmen.

I rollen som prinsessan Diana har vi tidigare sett Emma Corrin, men när den femte säsongen väl kommer är det Elizabeth Debicki (Tenet, Den store Gatsby) som spelar henne.

Annons

Så ser Kate och willian ut i The Crown

Och nu har Netflix gått ut med vilka som spelar Kate Middleton och prins William när den sjätte säsongen väl kommer. Hertiginnan av Cambridge kommer att Meg Bellamy, 19, som gör sin skådisdebut i serien.

Meg Bellamy.
Meg Bellamy.

Prins William kommer i sin tur att porträtteras av två skådespelare. 16-årige Rufus Kampa gör också sin debut framför kamerorna, och han kommer att spela prinsen som 15-åring. Ed McVey, 21, gör också han sin första tv-roll och kommer att spela William i sena tonåren.

Annons
Rufus Kampa och Ed McVey.
Rufus Kampa och Ed McVey.

Den femte säsongen av The crown förväntas komma i november i år.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

5 saker du kanske inte visste om ”The crown”Brand logo
5 saker du kanske inte visste om ”The crown”
Annons