TV: Här är paren som blivit kära i Let's Dance
1:29

Efter reklamen: TV: Här är paren som blivit kära i Let's Dance

(1:29)

Slå på ljud

Äntligen är Let's dance snart tillbaka – och den sjuttonde säsongen av det klassiska dansprogrammet i TV4 är mer kändistätt än på länge. Kanalen har nu börjat avslöja vilka deltagare som kommer få dansa loss inför Tony Irving och resten av dansjuryn. Här är allt du vill veta om årets tävling!

När har Let's dance 2022 premiär?

Det första avsnittet av Let's dance sänds den 19 mars – programmet går sedan förra året på lördagar istället för på fredagar, och drar alltså igång helgen efter Melodifestivalens slut.

Uppgifter: Deltagarna i Let’s dance 2022 på TV4

Vilka tävlar i Let's dance?

Alla deltagare är inte avslöjade ännu – men några av de tävlande har TV4 avslöjat. Här är alla vi vet kommer vara med i tävlingen!

Marie Mandelmann dansar i TV4

Marie Mandelmann dansar med Jonathan Näslund.

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Marie Mandelmann har blivit känd tillsammans med maken Gustav Mandelmann i programmet Mandelmanns gård som sänds på TV4. Där delar de med sig av sitt liv på gården Djupadal på Österlen i Skåne, och visar hur de lever med djur och natur.

När Mandelmann avslöjades som deltagare i Nyhetsmorgon i TV4 berättade hon om känslorna inför sin medverkan.

– Alltså, det här är så annorlunda verkligen. Har inte alla en hemlig dröm om att vilja lära sig dansa? Sen har jag ju sagt att ”nej, jag vill inte delta i tävlingar och sådär”. Sen började jag liksom tänka efter att det här behöver jag ju inte tänka som en tävling. Snarare att jag får världens lyxliv. En egen dansare och jag får dansa hela dagarna. Och jag får semester!

Marie Mandelmann dansar med Jonathan Näslund.

Aron Anderson – första rullstolsburna deltagaren

Aron Anderson och Jasmine Takács.

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Föreläsaren och äventyraren Aron Anderson är inte rädd för en utmaning – så det är klart han tackar ja till att vara med och dansa i Let's dance! Efter att ha behandlats för cancer som barn förlorade Aron funktion i benen, och är sedan dess rullstolsburen. Det har dock inte hindrat honom i något han velat göra. Han har både bestigit Kebnekaise och Kilimanjaro, simmat i 13 timmar över Ålands hav och skidat på Sydpolen. Många känner nog igen honom bland annat från Musikhjälpen, där han varit med och samlat in pengar flera år.

”När jag fick frågan att vara med blev jag både så nervös och taggad. Jag har aldrig dansat innan (förutom på fest kl 02 på morgonen) men nu ska jag dansa i TV inför miljonpublik”, har Aron sagt om sin kommande medverkan i programmet.

Aron Anderson dansar tillsammans med Jasmine Takács.

Niclas Wahlgrens kärleksliv – så lever han i dag

Eric Saade tävlar också i Let's dance

Eric Saade och Katja Lujan Engelholm.

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Eric Saade har varit i rampljuset i över ett decennium nu – men nu byter han musikscenen mot dansgolvet. Efter att ha tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, och vunnit tävlingen en gång, ger han sig nu på att försöka ta hem glasskon i Let's dance. Han är inte den första Mellovinnaren att vara med i tävlingen – John Lundvik vann danstävlingen 2020, och Måns Zelmerlöw har också glasskon hemma.

– Egentligen har jag sagt nej till all form av tv som inte har med musik att göra. Och det har väl med min inställning att göra, att jag inte är så bekväm med att prata – förrän jag var med i Så mycket bättre och för första gången fick prata och vara jag. Och vara bekväm med det utan att få panik. Och när jag sen var bekväm med det så har det varit mycket enklare de senaste åren, har Eric Saade sagt i Efter fem.

Saade tävlar med Katja Lujan Engelholm.

Doktor Mouna Esmaeilzadeh tävlar

Doktor Mouna dansar med Tobias Wallin.

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

TV4-läkaren Doktor Mouna känner många igen från Nyhetsmorgon, och nu senast också från Svenska powerkvinnor, där hon medverkar med bland annat Laila Bagge och Camilla Läckberg. Nu gör Mouna som sina powerkvinnor-kolleger, och dansar i Let's dance!

– Det är otroligt spännande, jag tror att det kommer vara som terapi för mig, jag har ju alltid varit uppe i huvudet väldigt mycket, men nu ska jag ju ner i kroppen och känna, säger hon till Expressen.

Mouna Esmaeilzadeh dansar med Tobias Wallin.

Artisten Lisa Ajax dansar loss

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Lisa Ajax slog igenom i Idol redan som 16-åring, när hon vann hela tävlingen. Sedan dess har hon medverkat i Melodifestivalen fyra gånger, senast i årets tävling.

– Vi har kört varje dag, det är klart att det är svårt och lätt blir mos i hjärnan. Men just nu går det framåt ganska rejält tycker jag, jag är inte lika lost som jag var i början, har Lisa Ajax sagt till Aftonbladet.

Artisten dansar tillsammans med Tobias Bader.

Filip Dikmen dansar med vinnaren

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Komikern och influencern Filip Dikmen balanserar i vanliga fall sin mediekarriär med juridikstudier – och nu ska han också hinna dansträna. Till sin hjälp har han Linn Hegdal, som varit den vinnande dansaren i de två senaste säsongerna av Let's dance.

– Dunderduon ska vara med i ”Let’s dance”. Vi är fett taggade, säger han i ett klipp på sociala medier.

Henrik Fexeus är med i Let's dance

Mentalisten och författaren Henrik Fexeus gör som sin författarkollega Camilla Läckberg tidigare gjort och snör på sig dansskorna i tv. Tillsammans med veterandansaren Malin Watson kommer han tävla om den eftertraktade glasskon.

Cecilia von der Esch tävlar

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Många känner henne som Cecilia Forss, men numera heter Ica-skådespelaren Cecilia von der Esch. Förutom att hon är skådespelare skriver hon också barnböcker och har tiotusentals följare på sociala medier. I årets Let's dance tävlar hon tillsammans med Hugo Gustafsson.

Markus Granseth tävlar med veteranen

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Markus Granseth är kanske en av årets doldisar för de som inte har barn, då han är en populär barnprogramledare. Han har lett både Sommarlov, Bolibompa och öppnat julkalenderns luckor.

Markus tävlar nu i Let's dance och är i trygga händer på dansaren Cecilia Ehrling Danermark som har vunnit en rad gånger genom åren.

Mia Parnevik går i dotterns fotspår

Magnus Ragnvid / www.ragnvid.com

Dottern Penny Parnevik dansade inför svenska folket i Let's dance 2020, och nu är det mamma Mias tur att svänga sina lurviga. Tillsammans med dansaren Tobias Karlsson tävlar hon nu i årets säsong. Mia Parnevik har tidigare tackat nej till att vara med i tävlingen på grund av hälsoproblem, men efter att ha opererat sig kan hon nu vara med.

– Jag har aldrig dansat i hela mitt liv, jag har inte heller tränat. Så det här är världens utmaning men det är en fröjd att få lära sig något när man är 50+, säger Mia Parnevik.

Se också: Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoria
0:60

Efter reklamen: Se också: Sigrid Bernsons och Robin Bengtssons kärlekshistoria

(0:60)

Slå på ljud
Mest läst