Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Deltagare i På spåret 2019/2020 – här är hela listan

31 okt, 2019 
AvEmma Castman
Årets upplaga av På spåret har snart premiär på SVT, och äntligen är alla deltagare presenterade. Här är listan!
Annons

Den 6:e december drar På spåret äntligen igång, och precis som vanligt är Kristian Luuk programledare och Fredrik Lindström domare. Tävlingsupplägget består av tre grupper där alla lag tävlar mot varandra, och de bästa från varje grupp möts sedan i ett slutspel.

Nu har SVT offentliggjort en första deltagarlista för programmet, och den bjuder på både debutanter och veteraner:

De tävlar i grupp 1, På spåret

  • Inga-Britt Ahlenius och Peter Magnusson
  • Cecilia Hagen och Jonatan Unge
  • Josefin Johansson och Johar Bendjelloul

Skådespelaren och komikern Peter Magnusson har parats ihop med Inga-Britt Ahlenius som tidigare varit FN:s tredje högsta chef. Hon har även arbetat mot korruption i EU-kommissionen och varit chef för den svenska Riksrevisionen.

1995 vann journalisten och författaren Cecilia Hagen På spåret tillsammans med Tomas Tengby, men detta året tävlar hon med sin son – komikern Jonatan Unge.

Gruppen sista lag består av programledaren Josefin Johansson och journalisten Johar Bendjelloul. En rutinerad duo som kammade hem segern i På spåret 2017/2018, och som åkte ut i semifinalen i fjolårets upplaga av tävlingen.

Annons

De tävlar i grupp 2, På spåret

  • Isobel Hadley-Kamptz och Kalle Lind
  • Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg
  • Annamaria Fredholm och Mikael ”Äpplet” Appelgren

Journalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz och radioprataren och författaren Kalle Lind återkommer till På spåret. Duon tog sig till final i programmet säsongen 2016/2017.

I grupp två tävlar även mästarna från förra årets säsong – nämligen programledaren Parisa Amiri och historikern och författaren Gunnar Wetterberg.

Gruppens sista lag består av två debutanter – nämligen sportjournalisten Annamaria Fredholm och den före detta bordtennisspelare i världseliten, Mikael ”Äpplet” Appelgren.

De tävlar i grupp 3, På spåret

  • Farah Abadi och Johan Glans
  • Ebba Hultkvist-Stragne och Samuel Fröler
  • Emma Molin och Hanna Dorsin

Komikern Johan Glans debuterar i På spåret och bildar lag tillsammans radioprofilen Farah Abadi.

Ebba Hultkvist-Stragne och Samuel Fröler spelade mot varandra i succéserien Skärgårdsdoktorn från 1997. Duon tävlande även tillsammans förra året.

Även komikerduon Emma Molin och Hanna Dorsin deltog i förra årets säsong av På spåret. Både Emma och Hanna är bland annat kända från komikergruppen Grotesco.

Annons

Augustifamiljen slutar som husband

I tio år har Augustifamiljen varit På spårets husband – men tidigare i år meddelade SVT att förra säsongen blev bandets sista. Ett av argumenten till avhoppet var att man ville få in fler kvinnor i programmet.

Ett par månader innan årets säsongstart presenterade SVT sitt nya koncept, och då stod det klart att Augustifamiljen inte ersätts av ett nytt band – utan flera. I ett pressmeddelande skrev nämligen kanalen att varje tävlingsgrupp får sitt eget husband.

– Det känns som en genial idé att ersätta den svåröverträffade Augustifamiljen med dessa fyra så olika konstellationer. Det ska bli väldigt spännande att se vad de hittar på, kommenterade programledare Kristian Luuk då.

Här är de nya husbanden i På spåret

  • Lada Egolaeva & Svenska Grammofonstudion. Spelar samtidigt som grupp 1 tävlar, den 6, 13 och 20 december.
  • Vaz. Spelar samtidigt som grupp 2 tävlar, den 27 december 2019 samt den 3 och 10 januari 2020.
  • Mando Diao. Spelar samtidigt som grupp 3 tävlar, den 17, 24 och 31 januari 2020.
  • Amason. Spelar under På spårets slutspel, den 7, 14, 21 och 28 februari 2020.

Foto: Bo Håkansson/SVT/TT

Läs mer:

Annons