För två veckor sedan hittades skådespelerskan och artisten Demi Lovato, 25, medvetslös i sitt hem och fick föras till sjukhus akut. Väl där kunde man konstatera att hon hade tagit en överdos.

https://www.instagram.com/p/BjBI3s4luHu/?taken-by=ddlovato

Nu har Lovato valt att tacka för stödet hon har fått under sin sjukhusvistelse. På sin Instagram skriver hon:

”Jag har alltid varit transparent kring mitt missbruk. Jag har lärt mig att den här sjukdomen inte är något som försvinner med tiden. Den är något som jag måste fortsätta att överkomma och jag har inte gjort det än.

Jag vill tacka Gud som håller mig vid liv. Till mina fans, jag är för evigt tacksam för all er kärlek och ert stöd under den här senaste veckan och innan dess. Era positiva tankar och böner har hjälps mig att navigera genom denna svåra tid.

Jag vill tacka min familj, mitt team och sjukvårdarna på Cedars-Sinai som har varit vid min sida hela tiden. Utan dem hade jag inte varit här och skrivit det här brevet till er alla.

Jag behöver nu tid för att läka och fokusera på min nykterhet och väg tillbaka. Kärleken ni har visat kommer aldrig att glömmas bort och jag ser fram emot dagen då jag kan säga att jag kom ut på andra sidan.

Jag kommer att fortsätta att kämpa.”

https://www.instagram.com/p/BmHH69KlY3L/?taken-by=ddlovato

Demi Lovato har tidigare varit öppen kring sina missbruksproblem och så sent som i juni släppte hon låten Sober som handlar om ett återfall i missbruk efter sex år som nykter.

Utdrag ur Sober av Demi Lovato

I’m so sorry, I’m not sober anymore

Demi Lovato har tidigare varit en av jurymedlemmarna i The X Factor USA och har gästspelat i såväl Glee som Grey’s Anatomy. Hon har även varit med i Disneys storfilmer Camp Rock och Camp Rock 2. Sedan 2011 har hon satsat helhjärtat på sin musikkarriär och släppt flera album.

Läs även:

Tinas son var missbrukare – och tog sitt liv

Mammor till missbrukare berättar om kampen mot drogerna

Foto: IBL
Artikeln publicerades först på ELLE.