Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Den inre cirkeln är Sveriges svar på House of Cards – se trailern

19 feb, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Per Schlingmanns roman har blivit tv-serie. Den 22 mars har Den Inre Cirkeln premiär på Viaplay!
Annons

Man kan väl lugnt säga att vi svenskar fått vår beskärda del av politiskt kaos den senaste tiden. Men om du fortfarande är sugen på mer drama så ska du kolla in Den inre cirkeln, en ny produktion med premiär på Viaplay den 22 mars i år.

Serien baseras på Per Schlingmanns roman I maktens öga och kretsar kring näringsministern David Ehrling (Niklas Engdahl) som ser sin chans att ta makten när stadsministern avgår. Under några intensiva dagar mitt i Almedalsveckan får vi följa Engdahls kamp för att knipa den högsta posten.

Schlingmann har själv erfarenhet från politiken då han tidigare arbetat som bland annat kommunikationschef och partisekreterare för Moderaterna:

– Vi är oerhört stolta över att få skapa ett nytt skarpt drama med Per Schlingmann som har en unik inblick i en värld som vi alla vill veta mer om. Det här blir en svensk mix av House of Cards och Empire där starka karaktärsporträtt driver en mångbottnad historia om det politiska livet bakom fasaden, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör på Viaplay, i ett pressmeddelande.

Du som är ett fan av klassikern Skärgårdsdoktorn har också anledning att jubla. Ebba Hultkvist Stragne gör nämligen comeback i Den inre cirkeln som reportern Josephine Sparre.

Se trailern till Den inre cirkeln:

Läs mer:

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Foto: Johan Paulin//Fundament Film

Annons