Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Det bar kungligheterna på Nobelfesten

10 dec, 2017 
AvIda Gustafsson
Nobelfesten är igång och alla gäster strålar i sina fina kläder. Se bilderna på de kungliga klänningarna!
Annons

Nobel 2017 är över! Det var en fanstastisk kväll med många vackra plagg, här kikar vi närmare på de kungliga klänningarna.

Drottningen, som var på Nobelfesten för 40:e gången, har i år valt en snygg plommonlila figursydd långärmad klänning med ett litet släp. Klänningen bar hon tillsammans med drottning Sofias diadem och silverfärgade pumps.

Victoria bar en höghalsad ljusblå klänning i sidencrepe med bara ärmar, som kommer från svenska designern Jennifer Blom. Tiaran med akvamariner, är prinsessan Sibyllas akvamarindiadem, skriver Svensk Damtidning. 

Annons

Prinsessan Sofia bar en gnistrande cremefärgad spetsklänning från Ida Lanto med långa ärmar och till det sitt privata diadem som denna kväll var monterat med pärlor.

Annons

På grund av graviditetsbesvär närvarade Madeleine enbart vid årets prisutdelning i Konserthuset, hon bar en empireskuren klänning från Seraphine i en puderrosa nyans och bär därtill ametistdiademet med matchande halsband.

Även prinsessan Christina är med på årets Nobelfest, denna gång i en mörklila gnistrande aftonklänning och i kronprinsessan Victorias diadem.

Annons

FOTO: Stella Pictures, SVT

NOBEL 2017

De vackra blomsterarrangemangen i Konserthuset stod Helén Magnusson, chefsflorist vid Hässelby blommor för, årets tema var vinter med vita blommor och grågröna blad.

I Blå Hallen är det floristen Per Benjamin som har arbetat fram utsmyckningarna utifrån temat en vinterdag med både sol och norrsken, till dekorationerna har nejlika använts som huvudblomma.

Bakom årets Nobelmiddag står kocken Tom Sjöstedt (som till vardags driver Lilla Ego i Stockholm) som redan på förhand avslöjade att årets förrätt är helvegetarisk – vilket är första gången på Nobelfesten.

För kvällens Nobeldessert ansvarar konditorn Daniel Roos för fjärde året i rad. Till vardags driver Daniel Roos restaurang K-märkt och K-märkt Patisserie & Bageri i Stockholm.

Annons