Artikeln innehåller reklamlänkar

Sofia valde nytt – Victoria satsade på återbruk. När Riksmötet öppnades i dag, tisdagen den 10 september 2019, var nästan hela kungafamiljen på plats. Endast prinsessan Madeleine och hennes Chris O’Neill, som är bosatta i USA, saknades.

Victoria 2019

Victoria i örhängen från Cravingfor.

I vanlig ordning inleddes Riksmötets öppnande under förmiddagen i Storkyrkan med en gudstjänst, en efter en anlände gästerna till kyrkan. Vädret var på topp och Stockholm visade sig onekligen från sin bästa sida.

Det hade kronprinsessan Victoria på sig

Victoria

Kronprinsessan Victoria i skor från Flattered och jacka från Milly.

I vanlig ordning hamnade kungafamiljens kläder i fokus. Hela familjen var klädda enligt den inofficiella klädkod som drottningen införde i början av 1980-talet: svart och vitt. Sobert och diskret.

Som den miljösprinsessa hon är valde kronprinsessan Victoria att satsa på återbruk och hållbarhet och återvända en svart jacka med vita detaljer som vi sett ett flertal gånger tidigare. Första gången vi såg den var 2011, då kronprinsessan Victoria var nygravid och väntade lilla prinsessan Estelle. Andra gången kronprinsessan återanvände jackan var 2015. Den korta jackan kommer från märket Milly och modellen går under namnet Marzia bow neck jacket. 

Kronprinsessan Victoria kombinerade Milly-jackan med svart kjol och ett par svarta pumps från Flattered.

Pumps från Flattered

Pumps från Flattered. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Det vackra hårsmycket kronprinsessan bär i håret är en blinkning till det hårband drottningen bar då prins Carl Philips döptes. Victoria bar ett liknande 2014, då prinsessan Leonore döptes. Victoria matchade även pärlan på skon med ett par baroquepärlor i öronen. De kommer från Cravingfor och går under namnet Baroque Pearl Earrings. Sugen på ett par liknande? Se hit! (länk till Adtraction)

Det hade drottning Silvia på sig

Silvia i vit cape

Drottning Silvia i vit cape.

Medan Victoria och Sofia körde på svart valde drottning Silvia att klä sig i dramatiskt och vackert vintervitt. Hennes vita cape är både klassisk och trendig och looken för tankarna till Jackie Kennedy. Gillar du Silvias cape? Nedan finner du en vit från Busnel.

Cape från Busnel

Cape från Busnel. Läs mer och köp här.  (länk till Apprl)

Det hade prinsessan Sofia på sig

Sofia i svart klänning

Sofia satsade på svart – och vinrött.

Medan Victoria valde tvådelat körde prinsessan Sofia på en svart klänning. Modellen, båtringad och med lång ärm, påminner en hel del om denna. (länk till Ellos) I modellen är den väldigt lik den Pär Engsheden-klänning som Victoria bar vid förlovningen med prins Daniel 2009.

Klänning från Stylein

Klänning från Stylein x Isabella Löwengrip för Ellos. Läs mer och köp här.  (länk till Ellos)

Prinsessan Sofia matchade klänningen med höstens it-färg: vinröd. Hon bar ett hårsmycke i sammet och matchade med vinröda sammetspumps.

Foto: TT

Läs mer:

Här kan du hyra höstens trendplagg

23 stickade tröjor i butik just nu

12 modefavoriter i höstgarderoben