Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Det blir årets tema i Musikhjälpen 2020

08 okt, 2020 
AvElin Jonsson
Fotograftt
Musikhjälpen 2020.
Den här gången kommer Musikhjälpen 2020, som kommer gå av stapel 14-20 december på plats i Norrköping, sätta fokus på de människor världen över som saknar tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård.
Annons
Idol-deltagarna som fått lysande karriärerBrand logo
Idol-deltagarna som fått lysande karriärer

Mellan den 14-20 december kickar den trettonde upplagan av Musikhjälpen igång. Årets glasbur kommer kommer stå på Gamla Torget i Norrköping, men i och med covid-19 ser upplägget något annorlunda ut i år.

Musikhjälpen kommer se till att sändningen kan genomföras på ett säkert sätt och att restriktionerna följs. Som vanligt kommer det att bjudas på livemusik och kändisbesök. Men besökarna på torget utanför kommer saknas, och planen är att införa digitala lösningar för att engagera publiken.

– Vår publik är otroligt kreativ och jag är övertygad om att vi kommer att kunna se, höra och känna det lokala engagemanget i Norrköping och det som sker i resten av vårt land genom våra sändningar, säger Karl-Johan Paulsson projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats i ett pressmeddelande.

Årets tema för Musikhjälpen

Musikhjälpens Instagram-sida avslöjar de nu att årets tema är: Ingen människa ska lämnas utan vård.

Annons

”Hälsa är en mänsklig rättighet. Ändå saknar minst halva världens befolkning tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård. Bland de 7,4 miljoner barn och unga som dog under 2019 hade de allra flesta fall varit möjliga att förebygga eller behandla. Det finns kunskap och resurser för att rädda miljontals liv, som inte når fram”, skriver Musikhjälpen.

Musikhjälpen 2020 kommer alltså sätta fokus på de människor världen över som saknar tillgång till grundläggande hälso- och sjukvård.

– Musikhjälpen ska bidra till att förbättra allas rätt till vård. En god hälsa är inte bara en grundläggande mänsklig rättighet, det är också en förutsättning för människor att nå sin fulla potential, bidra till ett samhälles utveckling och att minska fattigdom, utvecklar Radiohjälpens generalsekreterare Kristina Henschen vidare i ett pressmeddelande.

Programledarna meddelas senare

Vilka som får äran att programleda årets Musikhjälpen kommer att offentliggöras senare under hösten.

LÄS MER:

Annons