Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Det ska SVT-paret Maxine Nordlindh och Emil Nygrens dotter heta

15 dec, 2021 
AvSaga Pettersson
FotografInstagram
maxine nordlindh och emil nygren
Maxine Nordlindh och Emil Nygrens dagar gamla dotter har nu fått ett namn! Den nyblivna mamman berättar om namnet och den fina kopplingen till både Maxine och Emil.
Annons
Barnnamn som spås bli populära 2022Brand logo
Barnnamn som spås bli populära 2022

Maxine Nordlindh och Emil Nygrens kärlekshistoria är inte som alla andras. De såg varandra för första gången vid altaret, för att gifta sig trots att de aldrig tidigare sett varandra. Ja, de möttes i Gift vid första ögonkastet 2019, och är ett av få par som hållit ihop efter programmet.

Fick en dotter i december

Och de har inte bara hållit ihop, de har även nyligen utökat sin familj. I början av december blev Maxine och Emil föräldrar år en liten dotter! Efter förlossningen berättade hon om de starka känslorna över att ha blivit mamma.

”I samma sekund som lillis kom ut och landade på mitt bröst så slog den enorma kärleken till. Jag trodde att det var sådant folk bara sa för att det är så "en ska känna", men det hände verkligen! Mitt barn som legat inne i mig i 9 månader var äntligen i min famn, en helt otrolig känsla”, skrev hon och fortsatte:

Annons

”Då slog det oss – just det, vad blev det för kön? Lyfte och såg att det var en liten tjej! Wow! Att ha låtit bli att ta reda på kön innan förlossningen var verkligen det bästa beslutet då överraskningen var så häftig! Vi hade gissat på att det skulle bli en liten Sven, men ut kom denna lilla underbara varelse vars namn fortfarande är under diskussion.”

Det ska Maxine och Emils dotter heta

Men nu har den lilla äntligen fått sig ett namn!

”NEMI Annika Viola Nygren Nordlindh”, är dotterns fullständiga namn, med tilltalsnamn Nemi. Vidare förklarar Maxine vad namnet betyder – och om den fina kopplingen till både Maxine och Emils namn.

”Nemi – betyder "hon som bringar rättvisa". Annika – min mammas namn. Viola – släktnamn på Emils sida där de firar Viola-dagen varje år. Något som upptäcktes i efterhand var att hennes namn även finns i våra namn, MAXI(NEMI)L”, förklarar Maxine.

Annons