I går hölls den stjärnspäckade Nobelfesten i Blå hallen, en kavalkad av vackra klänningar och kunglig stjärnglans. Kronprinsessan Victoria gjorde succé genom att klä sig i drottning Silvias 23 år gamla klänning och Alice Bah Kuhnke hyllades för budskapet bakom sin Nobelblåsa.

Ikväll fortsätter festligheterna på Kungliga slottet. Det är tradition att kungen dagen efter Nobelfesten bjuder in pristagarna till en middag i Karl XI:s galleri. Även denna kväll slår kungligheterna på stort när det kommer till galaklädseln.

Prinsessan Sofia Nobel middag

Prinsessan Sofia strålar i en puderrosa klänning med blomsterbroderier och transparenta ärmar. Den romantiska klänningen är skapad av svenska designern Valerie Aflalo.

– Vi är så hedrade att prinsessan Sofia valde att bära en klänning från oss. Som alltid värnar vi om att återanvända våra specialsydda plagg och just denna klänning är från vår couturekollektion, säger Valerie Aflalo till Svensk Damtidning.

kronprinsessan victoria nobel middag slottet

Kronprinsessan Victoria väljer en elegant klarröd klänning med hög slits och bara axlar. I håret bär hon prinsessan Lillians diadem och i handen en ljusblå clutchväska från Bottega Veneta.

drottning silvia nobel middag slottet

Drottning Silvia återanvänder sin knallrosa Nobelklänning från 2003, skapad av designern Jacques Zehnder. Tyget, vävt i siden och ull, kommer från Valentino, skriver Svensk Damtidning.

Missade du bilderna på gästernas kläder på Nobelfesten i går? Här ser du alla bilderna!

Läs även:

Victorias succé på Nobel – hon satsade på återbruk!

Budskapet bakom Alice Bah Kuhknes Nobelklänning

Gästernas klänningar Nobel 2018 – se bilderna

Detta äter gästerna – spana in årets Nobelmeny

Så ska fler kvinnor bli nominerade till Nobelpriset: ”Värt att pröva”

De vackraste kungliga Nobelklänningarna genom åren

Mer läsning

Femina