Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Diana ville gå tillbaka till Charles – vändningen före dödskraschen

16 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT.
En månad före sin död berättade prinsessan Diana för en författarvän att hon hade skulle gått tillbaka till Charles om han velat.
Prinsessan, som dog i en dödskrasch i Paris en månad senare, hade också accepterat exmakens kärlek till Camilla Parker Bowles.
– Mot slutet av Dianas liv, så var hennes och Charles relation bättre än på mycket länge, säger Tina Brown till Daily Telegraph.
Annons
Fem intressanta fakta om prinsessan DianaBrand logo
Fem intressanta fakta om prinsessan Diana

Prinsessan Diana och prins Charles hann gräva ner stridsyxan före prinsessans tragiska dödskrasch i Paris, augusti 1997.

Bara en månad före sin bortgång berättade den brittiska prinsessan för en författare som skriver kungliga biografier att hon hade kunnat tänka sig att gå tillbaka till exmaken prins Charles ”på ett ögonblick”.

Tina Brown, tidigare redaktör på Vanity Fair, och författare till boken The Diana chronicles åt lunch med Diana i juli 1997, på lyxhotellen Four Seasons i New York.

– Mot slutet av Dianas liv, så var hennes och Charles relation bättre än på mycket länge. Charles fick en vana att komma förbi henne på Kensington Palace, och de brukade dricka te och något slags utbyte. De skrattade till och med ihop, säger Tina Brown till Daily Telegraph.

Prinsessan Diana hade accepterar Charles affär

I intervjun som gjordes på hotellet sommaren -97, erkände Diana också att hon hade accepterat den eviga kärleken mellan prins Charles och Camilla Parker Bowles, som han hade en affär med även under äktenskapet med prinsessan Diana.

Annons

Diana berättade för Tina Brown att hon och Charles hade kunnat börja umgås lite igen, och skrattade ihop när de diskuterade sina olika välgörenhetsuppdrag när Charles kom till Kensington Palace, där Diana bodde med sönerna prins William och prins Harry, som var 15 respektive 13 år när prinsessan Diana tragiskt gick bort.

Tina Brown jobbar just nu på sin uppföljare till The Diana chroniclesThe palace papers – där hon slår fast att Diana var hagalen och både krävande och behövande.


Läs mer:

Annons