mikael sandström lämnar let's dance

TV4-profilen Mikael Sandström är en av de svenska kändisar som medverkar i Let’s Dance 2020. Men under specialavsnittet som sändes under fredagen meddelande han plötsligt det oväntade – nämligen att han valt att hoppa av från sin medverkan. Detta då han känner att det är viktigare att lägga sitt fokus på sjukvården.

– Jag är bättre på sjukvård än på dans och det är viktigare att jag finns i vården och hjälper människor att jag finns på tv, säger han i programmet.

Hårda träningar inför premiären

Doktor Mikael som är ett känt ansikte för TV4-tittarna har tidigare berättat för Hänt om sina känslor för att dansa i tv under våren. Dansträningarna med proffsdansaren Malin Watson visade sig nämligen inte vara det lättaste.

– Träningarna är inte glamour, det är mer svett, berättade Mikael i samband med programmets pressträff.

När programmet kom på tal var det ett självklart val för Mikael att lägga stetoskopet på hyllan för att få ihop våren. Han menade då att det kom att bli det bästa sättet för att kunna fortsätta sin medverkan i TV4:s. Nyhetsmorgon och samtidigt få ihop tid till dansträningarna.

– Det är knappt jag får ihop det, har han tidigare sagt till Hänt.

Specialupplaga av programmet

Det var tidigare i veckan som uppgifter om att sjukdomsfall drabbat TV4:s Let’s dance, vilket lett till att fredagens program tvingats ändras om. Detta med tanke spridningen av coronaviruset och att TV4 därför inte ville riskera något. Inget av de tävlande paren syns därför dansa under kvällen utan istället valde TV4 att presentera en annan variant av programmet. Programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius fanns fortfarande på plats och höll kvällen program, där bland annat Carola, The Mamas, Darin, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw gästar.

– Let’s dance samlar Sverige om fredagskvällarna och det vill vi fortsätta att göra. I kväll har vi möjlighet att göra det tillsammans med Sveriges artistelit och vi hoppas att tittarna kommer att gilla det vi bjuder på. Självklart blir det även mycket nostalgi och dans! sa Fia Fång, exekutiv producent på TV4 i ett pressmeddelande, gällande avsnittet.

Mikael som nu hade laddat upp inför att dansa i kvällens avsnitt avslöjade alltså mitt i sändning att han bestämt sig för att lägga sitt fokus på vården. Detta då han anser att hans roll som överläkare är viktigare i den situation som samhället just nu befinner sig i.

Mikaels ord om valet

I ett inlägg på Instagram delar han nu med sig om tankarna kring beslutet.

Lycka i livet är att ha ett val. Jag valde Lets Dance. Nu har samhället förändrats , och jag har ett val . Att dansa vidare, eller att göra det jag kan bäst. Jag väljer vården. Kom ihåg, blir ni sjuka så finns vi här för er”, skriver han i inlägget.

Foto: TT

Text: Gabriella Håkansson

LÄS MER:

TV4 tvingas ställa in Let’s Dance efter krismötet

Därför bör du inte åka till lantstället i coronatider

Corona: Så kan du uppleva Stockholms nattliv hemma