Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Dolda sexdetaljerna i Disneys filmer

17 jun, 2020 
AvStina Dahlgren
lejonkungen och lilla sjöjungfrun
Att Disney är mästare på detaljer visste vi redan. Men att de även lyckats få in en hel del sexreferenser i sina filmer är mindre känt. Här har vi listat allt från slott med penisformade torn till sexskämt vi inte förstod förrän nu.
Annons
5 Disney-kvinnor att inspireras avBrand logo
5 Disney-kvinnor att inspireras av

Disney har gett oss otaliga klassiska filmer genom åren. Många gånger uppskattas de lika mycket av vuxna som av barn. En anledning till det är Disneys sätt att då och då lägga in skämt och repliker som är till för den äldre publiken. De är också kända för att lägga in små roliga detaljer i sina filmer som endast den uppmärksamme ser.

Fansens upptäckt av sexreferenser i Disneyfilmerna

Något som många kanske har missat är de antal sexskämt och sexuella detaljer som finns i många av Disneys filmer. Ibland är det fansens egna teorier, och många gånger har filmbolaget försvarat sig med att det bara är ett missförstånd. Spana in de sexreferenser vi har hittat och bedöm själva om ni tror på Disney eller fansen:

Penisskämtet i Frost

När Christopher frågar Anna massa saker för att lära känna henne ställer han frågor som vad hon gillar för ögonfärg och vilken hennes favoritsmörgås är. Plötsligt slinker frågan ”vilken storlek?” in. Annas svar? ”Storleken på fötter spelar ingen roll”… Ursäkta men hur har vi kunnat missa det här?!

Annons

Sex-dammet i Lejonkungen

en solnedgång med ett lejon i himlen

Nej, vi hade inte heller hört talas om sex-damm tidigare. Men i en scen i Lejonkungen sjunker Simba ned på en klippa. Dammet yr upp i luften – och formar ordet ”sex” i luften. Disney själva säger att det ska stå ”sfx” och vara en hyllning till animeringsstudion med samma namn. Se klippet och bedöm själva vad som står skrivet i luften.

Annons

Nakna personen i Lejonkungen

Prins Eric och Ariel framför ett slott i guld

Fansen har upptäckt att bilden på Mufasa uppe bland molnen också ser ut som en halvnaken person bakifrån som sträcker upp sina armar. En slump? Vad tror du?

Snopp-slottet i Lilla Sjöjungfrun

Myten säger att en anställd på Disney tyckte det var roligt att få in en snopp mitt i bilden. Spana in det lite tjockare tornet precis ovanför kungens utsträckta hand. Men Disney själva menar att allt är ett missförstånd och att slottet bara råkar se ut som en snopp. ”Ok”.

Annons

Erektionen i Lilla Sjöjungfrun

Bernard och Bianca sitter i en konservburk

Fansen säger sig se en erektion på prästen, Disney själva säger att det är ett knä…

Den nakna kvinnan i Bernard och Bianca

Kan någon förklara varför det står en naken kvinna i ett fönster när Bernard och Bianca swishar förbi?

Groupies som flashar i Bilar

Ok, det här hade vi helt missat. Men det här ska alltså föreställa groupies som flashar och visar upp sina eh… bildäck.

Foto: Disney

Källa: Cosmopolitan

LÄS MER:

Annons