Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Dolly Parton tackade nej till Donald Trump – två gånger

04 feb, 2021 
AvAino Oxblod
FotografYui Mok/TT.
Dolly Parton skulle tilldelas Presidentens frihetsmedalj av Donald Trump – men tackade nej, två gånger.
Nu ska hon i stället få den ärofyllda utmärkelsen av Joe Biden.
– Nu känner jag att jag kan ta emot det. Men jag siktar inte på sådana priser, säger Dolly Parton.
Annons
Dolly Parton – jobbar inte 9 to 5Brand logo
Dolly Parton – jobbar inte 9 to 5

Dolly Parton ska få det finaste priset en civil person kan få i USA – Presidentens frihetsmedalj – för sina gärningar inom musik och filantropi.

Men redan under Donald Trumps tid som president erbjöds hon priset, men tackade nej – två gånger.

– Jag kunde inte acceptera priset för min make var sjuk och de frågade mig igen och då ville jag inte resa på grund av covid, säger Dolly Parton i en intervju med Today.

Nu verkar hon dock känna sig mer redo för en medalj, även om den legendariska countryartisten själv är osäker på om hon förtjänar ett pris.

– Nu känner jag att jag kan ta emot det. Men jag siktar inte på sådana priser. Det blir trevligt men jag är inte ens säker på att jag förtjänar det. Men det är en fin komplimang för människor som kan tro att jag förtjänar det, säger Dolly Parton.

Dolly Parton har skrivit flera tusen låtar, och är upphovsperson till ikoniska hits som Jolene och I will always love you. Men utöver musikkarriären har hon också skänkt över 100 miljoner barnböcker de senaste 26 åren, och donerat en miljon dollar för att hjälpa till att ta fram vaccin mot covid-19.

Annons

Barack Obama besviken på att han inte gett Dolly medalj

Det var i en intervju förra hösten som Barack Obama konstaterade att han ångrade att han inte gett priset till Dolly Parton – han var redan säker på att hon hade det.

– Varför har inte Dolly Parton fått presidentens frihetsmedalj, undrade programledaren Stephen Colbert.

– Det är ett misstag. Jag är chockad. Det var ett misstag, jag är förvånad. Jag tror att jag antog att hon redan hade en, och att det inte stämmer. Jag är förvånad, hon förtjänar en, sa Barack Obama i intervjun och tillade att han skulle ”ringa Biden”.

Och det verkar han ju ha gjort – Joe Biden tillträdde 20 januari, och hans personal har redan hunnit höra av sig till Dolly Parton.

Läs mer:

Annons