tal

Maud Angelica är Ari Behns äldsta dotter, och tycks besitta en otrolig styrka. Under Ari Behns begravning höll hon ett otroligt starkt tal till sin pappa.

– Käre pappa, jag vet att på min konfirmation, då du höll tal, så skakade dina händer. Att du skakade för mig betyder extra mycket. Idag håller jag tal för dig. och jag skakar också, startade hon sitt tal med.

Maud berättade vidare att hon hade ritat en teckning till sin pappa. Under flera veckor hade hon jobbat på den. Han skulle få den i julklapp, under julen som de skulle fira tillsammans. Men han kom aldrig. De firade aldrig ihop och teckningen fick han aldrig se. Däremot får vi se den nu. På programbladet till Arins begravningsceremoni.

– Jag skulle ge den här tavlan till dig i julklapp. Jag var så spänd på att få se sin reaktion, vi skulle fira jul och jag gladde mig så att få se dig igen. Nu får jag aldrig se ditt leende igen och dina snälla ögon. Alltid när du såg det jag ritat hoppade du upp och ner och ropade hur bra de var. Nu får jag aldrig visa dig min bästa teckning jag gjort av dig.

Bilden Maud hade ritat till sin pappa Ari.

Bilden Maud hade ritat till sin pappa Ari.

Maud berättade också att döttrarna och deras mamma klätt på sig rosa, just för honom. Och hon beskrev hur Ari alltid höjde upp sina döttrar.

– Du sa att jag var en glittrande diamant. Du fick oss att känna att vi kunde bli vilka vi vill. Tack till dig. Vi hoppas att du vet hur mycket vi älskar dig. Vi trodde att du ville gå med oss längs med altargången. Vi trodde att du ville bli morfar till våra barn. Se vilka personer vi skulle bli, berättade hon med tårar i ögonen.

Bakom Maud stod hennes mamma Märtha Louise hela tiden som stöd. Men även Märthas ögon fylldes med tårar, framförallt när dottern började tala om Aris val att avsluta sitt liv.

– Du har har hållit det hemligt hur du mått. Du har varit psykiskt sjuk i många år. Du trodde inte att det fanns en utväg. Där tog du fel. Det finns alltid en utväg.

Innan Mauds två systrar kom upp mot kistan för att lämna blommor avslutade Maud på ett vackert vis.

– Vår kära älskade pappa. Jag hoppas att du vet hur stolta vi är över dig. Över den person vi har som pappa. Du pratade med alla och hyllade alla. Du inspirerade mig så otroligt. Du gav mig så varma kramar. Du var också en glittrande diamant.

Foto TT

Mest läst