Netflix-produktionen Tiger King släpptes i slutet av mars och blev snabbt en av streamingtjänstens största true crime-succéer någonsin. Den skruvade dokumentären om djurparksägaren Joe Exotic har toppat tittarlistorna i en rad olika länder – och fängslat en hel värld.

Kort efter premiären släpptes en uppföljare till tv-serien, ett specialavsnitt där flera medverkande ställt upp på nya intervjuer:

The Tiger King and I – ett specialavsnitt av Tiger King som leds av Joel McHale, med helt nya intervjuer med John Reinke, Joshua Dial, John Finlay, Saff, Erik Cowie, Rick Kirkman, samt Jeff och Lauren Lowe – premiär den 12 april”, skrev Netflix på Twitter tidigare i april.

Ny Tiger King-dokumentär med Rick Kirkman

Rick Kirkman, mannen i cowboyhatt som anlitades för att producera Joe Exotics realityshow, är nu aktuell i en helt ny dokumentär. I svenskproducerade Surviving Joe Exotic, som snart släpps på Dplay, berättar han om mardrömmen på G.W. Zoo:

– Min första känsla var att jag verkligen gillade honom. Han var en riktig karaktär och han var väldigt rolig att vara med. Men det förändrades efter bara några månader, när jag fick se och lära känna den sanna Joe Exotic, och förstod vem han verkligen var, säger han i ett pressmeddelande.

En bild på tv-producenten Rick Kirkman och djurparksägaren Joe Exotic.

Tv-producenten Rick Kirkman och djurparksägaren Joe Exotic.

Trots kaoset stannade Kirkman kvar på djurparken i nästan ett år för att samla ihop sitt unika material. Men efter ett gräl med Joe Exotic förstördes alla inspelningar i en misstänkt anlagd brand – och kort därefter utbröt även en brand i Kirkmans hem.

Då har Surviving Joe Exotic premiär på Dplay

I Surviving Joe Exotic ger Rick Kirkman sin sista intervju om händelserna på G.W. Zoo, enligt Ulrika Bokstad, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden:

Tiger King har blivit en världsnyhet och vi har fått en helt unik tillgång till Rick Kirkham, där han får berätta sin otroliga och helt ocensurerade historia en sista gång. Det är en gripande och ofattbar berättelse, säger hon i pressmeddelandet.

Surviving Joe Exotic har exklusiv världspremiär på Dplay fredag den 22 maj – missa inte det!

Foto: Netflix//Dplay

LÄS MER:

Såld på Tiger King? Här är 8 galna true crime-tips på Netflix

Ny Tiger King-serie på G – han spelar Joe Exotic

Topp 10: Mest sedda filmerna och serierna på Netflix just nu

Mest läst