Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Efter läkarnas upptäckt – Jenny Alversjö har opererats igen

09 apr, 2020 
AvEmma Castman
Jenny Alversjö på Nyhetsmorgon
Drygt fem månader efter Jenny Alversjös plötsliga hjärnblödning har hon opererat igen. Det då läkarna äntligen har hittat orsaken till stroken. I ett inlägg på Instagram berättar tv-profilen mer om ingreppet, och beskriver tacksamheten hon känner för vårdpersonalen som tog hand om henne.
Annons

TV4-profilen Jenny Alversjö är ett välbekant ansikte för tittarna då hon har jobbat som programledare för Nyhetsmorgon i många år. I höstas försvann Jenny dock från tv-rutan efter att ha drabbats av en stroke.

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra.”, skrev hon då på Instagram.

Vad det var som orsakade den plötsliga hjärnblödningen visste man inte – förrän nu. Nyligen fick Jenny nämligen ett samtal av en läkare som berättade att man äntligen har hittat en förklaring till händelsen.

Har ”lagat” det som behövde lagas

Det är i ett nytt inlägg på Instagram som Jenny berättar om läkarnas nya upptäckt, och förklarar att hon opererats ytterligare en gång för att ”laga” det som behövde ställas till rätta.

”Vi lever i en tid av prövningar där gränsen flyttas hela tiden. Mitt i brinnande coronakris kom samtalet att man ”hittat nålen i höstacken”. Läkarna vet nu varför jag fick en hjärnblödning. Små kärl i bakhuvudet sluter inte tätt in i en ven och behöver lagas. Ett AVM för er som kan medicin.”, inledde Alversjö inlägget med, följt av:

Annons

”Så i måndags, när våren tog ett jättekliv, opererades jag på KS (Karolinska reds. anm.) som en av få. Två av tre neuroavdelningar är helt stängda för covid-patienter. Tacksamheten jag känner för läkarna och personalen på KS är obeskrivlig. Mitt i den värsta pandemikrisen fanns ändå möjlighet att hjälpa även mig. Fick på nära håll se hur fantastiska alla inom vården är även när läget är som värst. Att vara helt ensam i en extremt utsatt vårdsituation utan anhöriga är väldigt speciellt. När du är som mest ensam finns vårdpersonalen där som dina närmaste. Att de även har det på sina axlar i dessa tider och gör det så fantastiskt fint och betydelsefullt…det är helt enastående.

Inlägget avslutas med att Jenny meddelar att hon, trots omständigheterna, mår bra:

”Jag mår bra. Är såklart trött och har ont men ändå – de hittade orsaken. Är enormt glad och tacksam”.

Foto: Jerker Ivarsson/Aftonbladet/TT

LÄS MER: 

Annons