Elin Härkönen

Elin Härkönen, 26, är personlig tränare, elitryttare och föredragshållare. I vinter har vi även kunnat följa henne som en av deltagarna i Elitstyrkans hemligheter på TV4. Vid sidan om alla träningsuppdrag driver Elin även en populär sida på Instagram med 90 tusen följare samt bloggar hos Amelia.

Det är på bloggen som hon nu ser tillbaka på ett tufft år med ”hat, hot och elaka påhopp och kommentarer.”

Hade klump i magen

Elin Härkönen var i en relation med tv-profilen Paolo Roberto, 52, när han i maj 2020 åkte dit för sexköp. Relationen tog slut men Elin blev samtidigt rikskänd som hans flickvän, något hon inte var beredd på.

”För snart ett år sen hamnade jag i en ofrivillig period av mitt liv där jag varje morgon vaknade med en klump i magen”, skriver Elin på bloggen och förklarar att glädjen det tidigare gett henne att blogga och posta i sociala medier, nu rycktes ifrån henne.

”Anledningen var att jag ständigt möttes av hat, hot och elaka påhopp och kommentarer. Självklart blev jag ledsen, men det som gjorde mig mest ledsen var att få se HUR elaka människor det finns där ute bakom tangentborden. Personer som med flit skickar hat för att såra?”, skriver hon.

Uppmanar till anmälan

Hon fortsätter med att poängtera hur det för henne är helt ofattbart och oacceptabelt att vara så elak mot någon annan.

”Mobbning är inte okej och har aldrig varit okej, oavsett om det är via nätet eller i verkligheten”, skriver Elin och uppmanar samtidigt alla att anmäla om de ser någonting som inte är okej. ”Anmäl konton som inte kan behärska sig”, skriver hon.

Vill se det bästa i alla

Elin förklarar att hon lever efter devisen att hon vill tro det bästa om människor och se det fina hos varje individ. ”Jag ber alla olyckliga människor att ta tag i sina egna liv istället för att lägga energi på att förstöra andras”, skriver hon.

Hennes inlägg om upplevelser av hot och hat kommer apropå att en rad kända influencers tagit ställning för Bianca Ingrosso som i veckan gick ut och berättade om det hatstorm hon nyligen utsatts för. Elin avslutar med att skicka ”Stor kram till queen Bianca Ingrosso”.

Foto: TT

LÄS MER:

Paolo Robertos ex-flickvän Elin Härkönen tackar för stödet

Camilla Läckberg kritiserar Paolo Roberto – efter nya orden

Organisationen Talita släpper ett eget Call Girl-nummer

Utvald läsning

Femina